Kaip valgyti mažiau nesilaikant dietos?

Kaip valgyti mažiau nesilaikant dietos?Kaip valgyti maziau nesilaikant dietos

1 gudrybė – nusiteik, jog vakarėlio metu suvalgytas maistas yra vakarienė

Jeigu eini į vakarėlį ir žinai, jog būsi vaišinama, nusiteik,  jog tai ką suvalgysi ir bus tavo vakarienė. Taip priversi savo smegenis suprasti, jog tai kuo esi vaišinama iš tikrųjų yra maistas. Jeigu būsi nusiteikusi, jog vaišės yra tik lengvas užkandis- tau gresia daugiau šansų persivalgyti, ypač grįžus namo. Juk mes nelinkę saugotis to, kas atrodo nepavojinga. O žodžiai užkandis ir vakarienė- smegenims siunčia deja skirtingus signalus.

2 gudrybė – rinkis švelnesnę dietą

Griežtai kalorijas ribojanti dieta skamba viliojančiai. Tačiau realybėje tokios dietos rezultatai dažniausiai nepasiteisina. Kodėl? Kuo labiau save ribosite, – tuo gardesnis atrodys draudžiamas kąsnelis. Kas gi gali nutikti? Vieną dieną kantrybė trūks ir tiesiog persivalgysite. Taigi, norite mesti svorį- valgydamos nusukite po kąsnelį. Regis nedaug, – tačiau per savaitę susidarys nemažai.

3 gudrybė – apsitvarkyk namuose

Dietologai pastebėjo keistą dalyką. Jeigu jūsų virtuvėje puikuojasi neplautų indų krūva, o namai tiesiog netvarkingi,- šansų jog užkandžiausite tuo kas paklius po ranka yra net 44 procentais daugiau. Būtent tiek procentų žmonių daugiau užkandžiavo kuo pakliuvo, lyginant su  žmonių grupe, kuri leido laiką švariuose namuose ir tvarkingoje virtuvėje.

4 gudrybė – slėpk dribsnius ir kruopas

Slėpkite dribsnius – jeigu jie ant stalo,- garantuotai, jog jūs juos įsipilsite į lėkštutę. Dietologai pastebėjo, jog tie, kurie mėgsta laikyti dribsnius matomoje vietoje vidutiniškai sveria 11 kilogramų daugiau nei asmenys, kurie linkę juos slėpti spintelėse.

5 gudrybė – pagalvok apie lėkštes

Rinkitės spalvotas, geriau tamsesnio atspalvio lėkštes. Šviesios spalvos maisto suvalgysite daugiau, jeigu jis bus patiektas ant baltos lėkštės. Kuo didesnis kontrastas tarp maisto ir jūsų lėkštės spalvos,- tuo mažiau jūs suvalgysite.

Lėkštės dydis taip pat nulems kiek gi jūs suvalgysite. Jeigu valgysite iš mažėsnės lėkštės- suvalgysite šiek tiek mažiau. Žinoma, nesirinkite pernelyg mažos lėkštutės. Jeigu lėkštės skersmuo yra nažesnis nei 21.6 cm, suveikia priešingas mechanizmas. Lėkštelė yra perkraunama ir suvalgoma žymiai daugiau nei norima suvalgyti. Taip yra todėl, jog žmogus paprasčiausiai galvoja, jog į lėkštę telpa tiek mažai maisto, jog būtina pakartoti, kad liktum sotus.

6 gudrybė – nevalgykite supykę

Nesėskite prie stalo blogos nuotaikos. Mes linkę suvalgyti savo neigiamas emocijas. Tačiau jeigu valgio metu tikrai paminėsite jog esate laimingi būtent dabar – yra šansų, jog jūsų suvalgyto maisto kiekis bus mažesnis( net 11 procentų). Taigi, norite nepersivalgyti? Prie stalo šnekučiuokitės tik apie malonius ir gražius dalykus.

7 gudrybė – neužkandžiaukite darbo vietoje

Ypač jeigu dirbate prie kompiuterio, ruošiatės egzaminams ir panašiai. Dietologai pastebėjo, jog laikantys saldainį ar traškučių pakelį šalia savo kompiuterio vidutiniškai sveria beveik 8 kilogramais daugiau nei tie, kurie šalia kompiuterio nelaiko jokio maisto. Vidutiniškai, kad jaustumėtės užkandę jums reikia tik 1/4 gatavo užkandžio porcijos. Tačiau dažniausiai yra užkandžiaujama automatiškai. Ypač jeigu dirbate ir kalbate telefonu. Po dviejų ar trijų valandų beveik neįmanoma prisiminti, kiek gi saldainių ar traškučių nukeliavo į jūsų skrandį.

8 gudrybė – kramtykite kramtomąją gumą

Regis Amerikos neatrasite, tačiau yra pastebėtas griežtas ryšys tarp kramtomos gumos mėgėjų ir jų pirkinių. Pasirodo, jog kramtantys kramtomąją gumą pirkėjai maisto produktų parduotuvėse nereikalingo maisto pirko net 7 procentais mažiau nei jos nekramtantys. Akivaizdžiai aišku, jog alkis ne brolis ir todėl alkanas visada griebs tai, kas tik pasitaikys po ranka.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *