Šlapimo pūslę dirginantys maisto produktai

Per daug arba per  mažai skysčių 

Niekas negali pasakyti kiek tiksliai yra per mažai ar kiek tiksliai yra per daug šiuo atveju. Tačiau yra pastebėta, jog šlapimo pūslė tampa dirglesnė tiek geriant per mažai skysčių, tiek suvartojant jų pernelyg daug. Išgėrus pernelyd daug jūs dažniau apsilankysite pas nykštukus, o geriant pernelyg mažai- padidėja infekcijos, dirginančios pūslės gleivinę pavojus. Tik jūs ir jūsų gydytojas bendrom jėgom galit atrasti tą naudingą aukso vidurį. Įprastai yra rekomenduojama išgerti nuo 6 iki 8 vandens stiklinių per dieną.

Alkoholis 

Jeigu jūsų šlapimo pūslė tikrai jautri, alkoholio vartoti Jums tikrai nederėtų. Ir štai kodėl – alkoholis slopina šlapimo pūslę kontroliuojančią nervų sistemos dalį, dėl ko šio organo kontroliavimas dar labiau pasunkėja. Alkoholis taip pat veikia dehidratuojančiai, t..y. jis išvaro skysčius iš organizmo ir taip dar labiau sudirgina jūsų dirglią pūslę.

Kava 

Kava, arbata, gazuoti ir energetiniai gėrimai, bei šokoladas neretai vartojami dėl juose esančio kofeino, kurio čia gali būti ypač daug. Kofeinas yra diuretikas ir stimuliantas. Tai reiškia, kad jis sudirgins jūsų dirglią pūslę ir paskatins šlapimo gamybą. Jeigu visgi esate priklausomas nuo kavos skonio, banykite gerti kavą be kofeino arba valgyti mažiau kofeino turintį baltąjį šokoladą.

Citrusiniai vaisiai 

Citrusiniuose vaisuose esančios rūgštys dirgina šlapimo pūslės gleivinę. Jų reikia vengti ir tai daryti iš tikro. Štai ir šių kenkėjų sąrašas: apelsinai, laimai, citrinos, greipfrutai, ananasai, spanguolės,nors jos ir naikina ant pūslės sienelių prisitvirtinusias bakterijas, šios uogos yra labai rūgščios, todėl esant dirgliai šlapimo pūslėi jos nerekomenduojamos), pomidorai (netgi pomidorai esantys padažuose, ketčupe ar čili padaže). Valgant šiuos maisto produktus yra sunkiau kontroliuoti savo pūslę. Atminkite, šis sąrašas nėra pilnas. Jūs patys galite pastebėti kaip jūsų pūslė reaguoja į tą ar kitą vaisių.

Džiovintos slyvos 

Nors džiovintos slyvos ir gelbsti esant vidurių užkietėjimui,  jos visgi yra vaisiai, kurie gali stipriai sudirginti jūsų pūslę. Jeigu jus vargina pūslės problemos, verčiau pasirinkite jkitą vidurius laisvinančią priemonę

Gazuoti gėrimai 

Visi gazuoti gėrimai dirgina pūslę. Todėl geriausia vengti ne tik gazuotų gėrimų beti ir gazuoto vandens ir Šampano bei putojančių vynų . Pastaruosiuose yra ne tik anglies dvideginio bet ir alkoholio, kuris dar labiau gali pabloginti jūsų pūslės veiklą.

Prieskoniai 

Yra pastebėta, jog aštrus maistas dirgina pūslės sieneles. Tačiau gera naujiena yra ta, kad taip veikia ne visi prieskoniai be išimties. Jūs patys turiteatrasti kas jums tinka, o kas ne. Dažniausiai šiuo atveju netinka česnakai, pipirai ir kiti aštrios priskoninės žolelės.

Dirbtiniai saldikliai 

Yra pastebėta, jog kai kurie dirbtiniai saldikliai dirgina šlapimo pūslę. Tačiau kaip ir prieskoniuis vieni juos toleroja geriau, kiti blogiau. Tik jūs patys galite išsiaiškinti kuris saldiklis jums tinka, o kuris ne

Svogūnai 

Virtuvė be svogūno ne virtuvė. Tačiau jeigu sergate lėtinėmis šlapimo pūslės ligomis, svogūnas tikrai jums netinka. Kartais kepti ar virti svogūnai gali būti toleruojami visai neblogai,tačiau visgi geriau jų privengti. Mažiausiai šiuo atveju kenskmingi yra švelnieji šalllot tipo svogūnai, tačiau neapsiriksite jeigu ir jų vartosite kuo mažiau.

Sūris 

Pieno produktai ne tik gelbsti kaulus. Kartais pieno produktai iššaukia spuogų atakas ar sudirgina ir taip dirglią šlapimo pūslę. Šią bėdą neretai pablogina sūriai. O ypač lydyti, brandinti, olandiški. Mažiausiai bėdos sukelia švieži sūriai arba šviežia varškė. Kas tinka jumas asmeniškai galite atrasti tik klaidų ir išbandymų keliu.

Stalo prieskoniai  

Tokie stalo prieskoniai kaip garstyčios, sojos padažas, ketčupas ir actas ant jūsų stalo neturėtų puikuotis, Jie visi yra arba labai rūgštūs arba pasižymi dirginančiu gleivines poveikiui. Jeigu jau negalite gyventi be jų, rinkites bent jau kuo natūralesnius ir švelnesnius – česnakus, krienus arba tik jų ekstraktus

Konservuotas maistas 

Visi žinome,kad nieko nežinome kas gi yra tame konesrvų indelyje. Neretai kai kurios sudėtinės dalys ant etiketės nepatenka tik dėl to, kad įstatymas  neliepia jų žymėti. Geležinė taisyklė turėtų būti tokia- valgyti tik namuose gamintą maistą. Jeigu visgi tenka naudotis knoservuotu maistu – rinkitės tokius maisto produktus kurie konservuoti vandenyje ar savo sultyse.

Duona, dribsniai, ryžiai 

Geriausiai valgyti nemaltų grūdų arba sėlenų  duoną . Sėlenas reikėtų valgyti kaip dribsnius ir be cukraus.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *