Obuolių dieta – lieknėjantiems

Obuolių dieta – lieknėjantiems ir lieknėjančioms

Obuolys- nepamainomas užkandis ir energijos šaltinis. Tai nuostabus vaisius, kuris ne tik padeda jaustis sotiems, bet ir gali atstatyti senkančias jėgas. Obuoliuose yra daug žvalumo suteikiančios fruktozės bei gliukozės. Juose taip pat aptinkamas nemenkas kiekis mineralinių medžiagų-  magnio, kalio, jodo, natrio, kalcio, fosforo. Jie yra nepamainomas vitaminų šaltinis, iš kurių svarbiausi yra vitaminai C, P, B1, PP, K, karotenas ir folio rūgštis.

Nuo senų senovės yra žinoma, jog obuolio vaisius  stiprina imuninę ir nervų sistemą, juose esantys pektinai valo ir gydo žarnyną, kepenis, tulžies pūslę, gerina širdies, bei kraujagyslių veiklą. O lieknėjantiems siūlome net 2 obuolių dietos variantus.

Obuolių dieta -1 variantas

Šitaip maitintis galite ne ilgiau kaip 3-4 dienas. Tačiau protingiau būtų, taip maitintis vieną iškrovos dieną savaitėje. Šią dieną jums siūloma valgyti tik obuolius. Pavyzdinis tokios obuolių iškrovos dienos meniu atrodytų taip:

Pusryčiai: Pusryčiams tiks liesa varškė su pjaustytais arba tarkuotais obuoliais. Neapsiriksite, pusryčiams suvalgę liesą jogurtą su 1-2 smulkiai į jį  įpjaustytais obuoliais. Taip pat pusryčiams gali suvalgyti kelis šviežius tarkuotus obuolius, pabarstytus cinamonu ar vanile.

Priešpiečiai: Stiklinė šviežiai išspaustų obuolių sulčių.

Pietūs: Obuoliene aptepta juodos ruginės duonos riekė su  su žaliiosios arbatos stikline.

Vakarienė: 1 šviežiai spaustų obuolių sulčių stiklinė arba  keli obuoliai.

Obuolių dieta -2 variantas

Šios dietos nepatariama laikytis ilgiau kaip vieną savaitę. Jos metu yra stipriai apribojamas suvartojamų kalorijų kiekis, todėl ši dieta yra  labai veiksminga, nors ir gana drastiška.

Laikantis obuolių dietos kasdien tuščiu skrandžiu reikia išgerti  po stiklinę negazuoto mineralinio vandens, į kurį turi būti įmaišyta 1/2, tai yra pusė arbatinio šaukštelio obuolių acto. Šis gėrimas suaktyvina virškinimo sistemos veiklą ir taip pat padeda iš organizmo pašalinti per naktį susikaupusias nuodingąsias medžiagas.

Obuolius laikydamiesi šios dietos galite valgyti keptus, virtus ar šviežius. Jų taip pat siūloma dėti į daržovių salotas. Kasdien taip pat reikia gerti vandeniu praskiestas obuolių sultis.

Kad svoris tikrai kristų, per dieną jūs turite suvartoti ne daugiau kaip 1100-1300 kcal.  Tai tikrai labai nedaug, todėl aktyviai sportuojantiems ar sunkiai fiziškai bei protiškai dirbantiems reikėtų palaukti atostogų.

Laikydamiesi šos dietos taip pat turėtumėte kartą per savaitę daryti obuolių arba jų sulčių iškrovos dieną.

Visą savaitę, kai laikotės šios dietos, jums negalima valgyti  jokių saldumynų, rūkytų ir konservuotų mėsos gaminių.

Pavyzdinis obuolių dietos valgiaraštis vienai dienai

Pusryčiai

3 šaukštai avižinių dribsniųužpilti šlakeliu lieso pieno. Į juos reikia įtarkuoti pusę obuolio arba įmesti saulėje džiovintų obuolių. Viso-  (250 g) – 220 kcal
Arba
1 riekelė juodos  rupios duonos, 2 šaukštai 5 proc. riebumo varškės. Varškę sumaišyti  su tarkuotu obuoliu (250 g) ir žiupsneliu cinamonų Viso – 210 kcal.

Priešpiečiai

1 didelis šviežias arba keptas obuolys –  viso apie 45 kcal;
Arba 1 stiklinė  morkų ir obuolių sulčių.

Pietūs

1 Jūsų kumščio dydžio varškės akepo su cinamonu ir obuoliais gabalėlis.
Arba 1 lėkštelė trintos daržovių sriubos su obuoliais
Arba 150 g ant grotelių keptos vištienos filė su keptu obuoliu ir daržovėmis

Pavakariai

1 nedidelis indelis lieso biojogurtoį kurį įtarkuotas obuolys-  apie 90 kcal;
Arba kietai virtas kiaušinis su garstyčiomis.

Vakarienė

1 lėkštelė šviežių daržovių salotų su obuoliais,pabarstytos saulėgrąžomis, apšlakstytos citrinų sultimis ir šlakeliu aliejaus.
Arba kumpio ir obuolių suktinukai (į kelis gabalėlius lieso virto kumpio įvynioti  po skiltelę obuolio, paskaninkite krienais arba garstyčiomis)
Arba 150 g liesos žuvies suvalgomuoju  šaukštu ryžių, paskanintų tarkuotu obuoliu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *