Prancūzijos Kosmetikos Instituto dieta

Kuo ypatinga Prancūzijos Kosmetikos Instituto dieta? 

Prancuzijos Kosmetikos Instituto dieta

Ši dieta yra labai mažai kalorijų turinti dieta. Per visą dieną jums yra rekomenduojama suvartoti tik 1300-1500 kcal. Tai yra šiek tiek mažiau, nei jums reikia pagrindiniams organizmo poreikiams patenkinti.  Šitaip valgant svoris krinta gana lėtai, tačiau jis tikrai krinta pastoviai. Laikantis šios dietos per dieną vidutiniškai yra prarandama apie 300 g  nereikalingo svorio.

Kadangi dieta nėra pilnavertė, patys šios dietos kūrėjai rekomenduoja jos laikytis ne ilgiau kaip 7-10 dienų. Kartoti šią dietą galite ne anksčiau kaip po 1 -1,5 mėnesio. Per visą dietos laikymosi laikotarpį jūs galite prarasti nuo 2 iki 3 kilogramų nereikalingo svorio.

Kaip specialistai vertina šią dietą?

Ši dieta yra pakankamai subalansuota, tačiau vis tiek nėra pilnavertis mitybos planas.  Laikantis šios dietos jūsų svoris tikrai kris ir jūsų organizmas nepatirs labai didelio streso. Ji yra patogi tuo, kad jos galite laikytis gan dažnai- pagal tai, kaip jūs pačios ar patys jaučiatės.

Prancūzijos Kosmetikos Instituto dietos pavyzdinis meniu vienai dienai

Pusryčiai: 1 puodelis juodos kavos, 50 g duonos, 50 g brinzos tipo sūrio.

Antrieji pusryčiai: Vienas obuolys

Pietūs: 100 g neriebios virtos arba ant grotelių keptos mėsos

Pavakariai: vienas obuolys

Vakarienė: 100 g neriebios mėsos, 2 bulvės su lupena, 1 puodelis kavos

Pastaba

Jeigu jus labai  jau kankins alkis, tai per visą dieną papildomai jums dar yra leidžiama išgerti vieną stiklinę pieno ir suvalgyti maždaug 50 g duonos. Geriau yra rinktis rupaus malimo juodą duoną arba duoną su sėlenomis.

Neužmirškite, jog laikantis dietos šios negalima vartoti druskos, vartoti papildomų prieskonių, ketčupų, padažų ir taip pat būtina gerti pakankamai skysčių. Geriausia  per dieną išgerti  iki aštuonių stiklinių paprasto vandens. Jūs galite gerti ir mineralinį vandenį, tačiau jis turi būti negazuotas ir kambario temperatūros.

Laikantis šios dietos nepatariama intensyviai sportuoti, dirbti intensyvų fizinį darbą ar užsiimti intensyvia protine veikla. Ši dieta taip pat netiks turintiems sveikatos problemų, ypač sergantiesiems lėtinėmis ligomis- cukralige, širdies ir kraujagyslių ar inkstų ligomis. Prieš pradedant laikytis dietos, visuomet yra pravartu pasitarti su dietologu ar jus gydančiu gydytoju.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *