Kaip nepersivalgyti per šventes?

Kaip nepersivalgyti per šventes? 


Kaip nepersivalgyti per sventes

Ar jūs nepastebėjote, jog daugelis iš mūsų laikosi sunkiausios dietos, kuri trunka iki artimiausių švenčių. O atėjus šventėms staiga atsipalaiduojame ir visi mūsų ketinimai maitintis taisyklingai sutirpsta torto lėkštutėje.

Kad saugiai atlaikytumėte švenčių maratoną, tereikia tik laiku įjungti stabdžius, arba užkandžiauti žinant ką darote. Taigi, šios taisyklės nėra sudėtingos, tačiau jei bent į kelias iš jų atsižvelgsite per šventes, – į veidrodį po švenčių žiūrėsite ramiau.

Taigi kaip išgyventi švenčių maratoną?
1 būdas – namuose gaminkite mažai kalorijų turinčius gardumynus

Mėsą, paukštieną ir žuvį ruoškite garuose, virkite arba kepkite folijoje. Vietoje ypatingų prieskonių mišinių – rinkitės citrinos sultis. Jos išlaikys mėsos aromatą ir sultingumą. Daržoves virkite garuose arba troškinkite nedideliame vandens kiekyje.

2 būdas – išbandykite jūros gėrybes

Jūros gėrybės yra skanios, turi mažai riebalų ir kalorijų. Jos idealiai tinka šventiniam stalui.

Paskaičiuokime kaip broliai kurmiai:

  • 100 g midijų turi 50 kalorijų
  • 100 g omarų turi vos 89 kalorijas
  • 100 g krevečių turi vos 99 kalorijas
  • 100 g aštuonkojo turi 164 kalorijas
  • 100g kalmarų turi 175 kalorijas
  • 100 g austrių turi 199 kalorijas
  • 100 g ikrų turi 204 kalorijas

Jūros gėrybes galite maišyti į šviežių daržovių salotas, dėti ant vieno kąsnio sumuštinio- kanapė. Minia bus tikrai pamaloninta, o jūsų liemuo pasakys ačiū.

3 būdas – Puoškite stalą vaisiais ir daržovėmis

Iš tiesų, per šventes reikia džiaugtis o ne atakuoti maisto kalnus. Šventiniam stalui labiausiai tiks mažai kalorijų turintys vaisiai ir daržovės. Pavyzdžiui

  • 100g kriaušių turi 31 kaloriją
  • 100 g apelsinų turi 33 kalorijas
  • 100 g greipfrutų turi 35 kalorijas
  • 100 g ananaso turi 40 kalorijų
  • 100 g abrikosų turi 44 kalorijas
  • 100 g slyvų turi 45 kalorijas
  • 100 g kivių turi 46 kalorijas
  • 100g granatų turi 52 kalorijas
  • 100 g pekino kopūsto turi 12 kalorijų
  • 100 g agurkų turi 14 kalorijų
  • 100 g ridikėlių turi 19 kalorijų
  • 100 g pomidorų turi 23 kalorijas
4 būdas – atidžiai rinkitės salotų padažus ir pagardus

Majonezą keiskite mažo riebumo grietine arba neriebiu natūraliu jogurtu. Jeigu vaišinate šviežių daržovių salotomis, – jas gardinkite citrinų sultimis.

5 būdas – jeigu švenčiate namuose nebadaukite visą dieną

Žinoma, kiekviena šeimininkė nori, jog būtų švenčiama prie gražiai padengto stalo. Tačiau visą dieną prasisukus virtuvėje ir nieko neužkandus, šansų jog nepersivalgysite tikrai neliks. Kad taip neatsitiktų, lengvai užkąskite likus 1-1,5 valandos iki susirinks svečiai. Suvalgykite šviežių salotų lėkštelę ar vieną bananą. Iki sėdant už stalo likus 23-30 minučių- išgerkite vandens stiklinę. Taip jūsų skrandis nebus tuščias, – o tai reiškia ir nepersivalgysite.

6 būdas – ragaukite, tačiau nepersivalgykite

Jeigu vaišės ypatingai gundančios, būtų keista jų atsisakyti. Tačiau ir čia galite pagudrauti. Kiekvieno patiekalo paragaukite po kąsnelį. Stenkitės neužsibūti ties keptais, rūkytais ir sūdytais patiekalais. Suvalgiusios pavojingo patiekalo kąsnelį, užkąskite šviežiomis salotomis. Nepatikėsite- šitaip valgydamos taip tikrai nepersivalgysite.

7 būdas – savo lėkštelę pripildykite tik vieną kartą

Žinoma, šią gudrybę reikia prisiminti ir vieną kartą pripildžiuss lėkštę, antrą kartą į ją nieko nebedėkite. Šventės metu šeimininkai paprastai stengiasi, jog jūsų lėkštė būtų pildoma pastoviai. Jeigu jūs, atidžiai stebėsite, kad taip neįvyktų,- šansų persivalgyti sumažės.

8 būdas – gerkite vandenį

Vanduo slopina alkį nes užpildo skrandį. Pasinaudokite tuo šventinės vakarienės metu. Tačiau gerkite paprastą, negazuotą vandenį.

9 būdas- neužmirškite pajudėti

Šokiai ir dainos yra puikus būdas sudeginti kelias kalorijas. Na, o jeigu švenčiate gamtoje,- dar nuostabiau. Pasivaikščiokite aplinkui ir pasigrožėkite nuostabia aplinka.

10 būdas – alkoholį vartokite saikingai

Atsiminkite, jog kuo stipresnis yra alkoholinis gėrimas, tuo daugiau jame kalorijų. Norite nepriaugti svorio – rinkitės vyną. Jeigu visgi ragausite kažką stipresnio,  – po gėrimo taurelės išgerkite vieną ar dvi stiklines vandens. Atsargiau su putojančiais gėrimais – juose daug cukraus bei kalorijų. Be to putojantys gėrimai erzina skrandžio gleivinę ir skatina alkio jausmą. O juk būtent to jūs ir norite išvengti.

11 būdas –  įdėkite lauktuvių draugams

Jeigu nenorite sekančias dvi dienas valgyti tai, kas atliko nuo šventinio stalo, – išeinantiems svečiams įdėkite lauktuvių. Taip sekančią dieną nejausite kaltės jausmo, jog valgote atlikusį maistą.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *