Ledinukų dieta

Ledinukų dieta 

Ledinuku dieta

Ši dieta neturi jokio mokslinio pagrindo, tačiau ji tikrai veikia. Jos dažniausiai laikosi keliautojai bei alpinistai. Su kelionėmis siejama ir dietos istorija. Prityrę keliautojai ir alpinistai dažnai taupo laiką ir pinigus, todėl  ir nevalgo pakelėse. Tačiau jie  jau senokai pastebėjo, jog čiulpdami ledinukus sunkioje kelionėje jie gan ilgą laiko tarpą nejaučia alkio. Dar įdomiau – jie taip pat nesijaučia ypatingai išvargę, nors valgo palyginti ir nedaug. Kadangi alpinistai dažniausiai turi gražias drauges, šios tikrai netruko pastebėti tokius keistus ir ekstremalius jų mitybos įpročius.

Kuo ypatinga ledinukų dieta?

Vėlgi nei alpinistai, nei keliautojai dviračio neišrado. Ledinukų dietos pagrindas yra ryškus suvartojamų kalorijų kiekio apribojimas. Tai reiškia, jog tradicinis valgymo ritmas yra visiškai sutrikdomas, nes nevalgomas joks normalus maistas. Visos suvartojamos kalorijos yra gaunamos iš greitai įsisavinamų angliavandenių – ledinukų arba liaudiškai tariant ,,bambonkių“.

Laikantis šios dietos per dieną jums rekomenduojama sučiulpti 1 pakelį ledinukų – maždaug 75 g.

Jeigu norite sulieknėti greitai – šis lieknėjimo metodas gali padėti, tačiau nieko išskyrus cukrų, kurį gaunate su ledinukais jūs negalite valgyti. Nežinau ar tokią ,,dietą“ iš viso galima laikyti mitybos planu, tačiau ji yra gana efektyvi ir neretai propaguojama benamių  ir stipriai vartojančių alkoholį asmenų tarpe.

Šios dietos entuziastai siūlo nieko nevalgyti po 16 valandos ( tai būtų normalus pavakarių laikas). Taip daryti siūloma tiems, kas nori per mėnesį netekti bent 2 ar 3 kilogramų. Šiuo atveju, iki pavakarių jums yra siūloma valgyti kaip esate įpratę, tačiau vietoj vakarienės ir naktipiečių  savo alkį jūs turėtumėte malšinti  tik ledinukais.

Paprastai apie tokių ,,dietų“ žalą sveikatai yra nesusimąstoma. Tačiau vertėtų atsiminti, jog ledinukai yra grynas cukrus, kurio maistinė vertė yra lygi nuliui. Taigi, vadinti šią dietą pilnaverte būtu pernelyg drąsu. Ji griežtai netinka sergantiems lėtinėmis ligomis ir cukralige. Netiks ši dieta ir tiems, kurių cukrus linkęs stipriai svyruoti. Siūlyčiau ją palikti ekstremalams, kai esant ekstremalioms sąlygoms tikro maisto gauti neįmanoma dėl kitų, nuo jūsų nepriklausančių priežasčių.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *