Trijų vienetų dieta

Dietos pavadinimas – Trijų vienetų dieta, Dieta 1+1+1, Dieta- Geriau nei operacija

Mesainis

Kas yra Dieta 1+1+1?

Ši įdomi dieta gimė ten, kur dietomis paprastai nėra žavimasi- Orgeono svorio metimo chirurginėje klinikoje. Gydytojai, kurie negalėdavo operuoti kai kurių pacientų dėl pernelyg didelio jų svorio paprastai paprašydavo jų kelias dienas valgyti pagal specialų planą, kuris padėdavo jiems numesti kelis kilogramus, mažinančius operacijos riziką. Tačiau jie netruko pastebėti, jog šis paprastas svorio metimo planas kai kuriems pacientams padėdavo numesti net iki 12 kg per 8 savaites. Kai kuriems pacientams šis mitybos planas taip patiko, jog jie tiesiog atissakydavo planuotos operacijos. Šio mitybos plano kūrėja amerikiečių dietologė R. Batayneh  mano, jog šis planas patiks nemėgstantiems skaičiuoti kalorijų ir negalintiems atsisakyti mėgiamų skanėstų.

Dietos skyrimo indikacijos:– Nutukimas, viršsvoris

Kuo ypatinga trijų vienetų dieta?

Dietos kūrėja teigia, jog būtent tai, jog jūs beveik nekeičiate savo mitybos įpročių laikydamiesi šio mitybos plano jums padeda mesti svorį. Kodėl? Jūs nepatiriate streso ir nesistengiate galvoti tik apie tai kaip suliesėti. Ji siūlo nekeisti savo mėgiamų patiekalų, bet juos derinti tarpusavyje pagal formulę 1+1+1. Ką tai reiškia žmonių kalboje? Valgydami jūs turėtumėte derinti 1 porciją baltymų su 1 porcija angliavandenių ir 1 porcija riebalų. Prie šių trijų porcijų jums dar priklauso didelė porcija krakmolo neturinčių daržovių, kurios dydžio skaičiuoti.

Ką reiškia viena porcija?

Jūs paklausite ką reiškia viena porcija?  Atsakymas yra labai paprastas. Dievas Jums davė akis ir rankas.

  • Tai reiškia, jog vieną porciją baltymų atitinka baltyminis patiekalas, kurio dydis atitinka jūsų delno dydį (be pirštų).
  • Vieną angliavandenių porciją atitinka jūsų rankos sudėtos į rieškučias.
  • Viena jums reikalinga riebalų porcija telpa į valgomąjį šaukštą. Jeigu jūs nepasitikite gamtos duotomis porcijomis, galite skaityti maisto produktų etiketes.
Kiek kartų per dieną jūs turėtumėte valgyti?

Jūs turėtumėte valgyti 3 kartus per dieną ir dar du kartus užkąsti. Užkandis turi sudaryti pusę valgio porcijos.

Kodėl jūs neturėtumėte pergyventi dėl sveiko maisto kai laikotės šios dietos?

Dietologė mano, jog tai būtų pernelyg sunku jau siekiantiems numesti svorį. Jūs galite valgyti sveiko maisto patiekalus, jeigu esate įpratę juos valgyti. Tačiau jeigu jūs nemėgote jų anksčiau, vargu ar išlaikysite svorio metimo maratoną valgydami tai kas jums iš tikro ne prie širdies. Įsivaiduokite kasdieninę situaciją- užsimanėte saldainio, tačiau dieta reikalauja, jog valgytumėte ruduosius ryžius. Tikėtina, jog ryžius valgysite pirmą dieną. Tačiau ar tai  tikrai nuoširdžiai darysite  trečia dieną ? Na, o suvalgę saldainį jausitės pralaimėję ir vėl turėsite viską pradėti iš pradžių. Taigi, dietologės manymu, geriau suvalgyti tą saldainį ir įskaičiuoti jį į angliavandenių porciją. Įsivaizduokite sau, jog šios dietos prinicpus atitinka net visų dietologų keikiamas mėsainis. Taip. Tikrai taip. Mėsanio bandelė atitinka angliavadenių porciją, mėsainis atitinka baltymų porciją o sūris atitinka būtinąją riebalų porciją.

Kodėl ši  dieta veikia?

Jūs automatiškai pradedate valgyti mažiau. Įsivaizduokite, -jūs suvalgėte mėsainį. Tai reiškia, jog savo porciją jau suvalgėte. Vietoj bulvyčių jūs privalote suvalgyti daržovių lėkštę. Ir vietoj koka kolos- jums galima rinktis dietinį becukrį gėrimą. Taip paprastai prisimindami kas yra kas, jūs pradėsite mažinti suvalgomų kalorijų kiekį kasdien.

Ar jūs jausitės alkanais?

Visiškai ne. Viena valgio porcija aprūpins jus pakankamu angliavandenių kiekiu, kuris neleis jaustis alkaniems. Kadangi su angliavandeniais jūs valgysite baltymus ir riebalus, jūsų virškinimas tikrai nebus greitas ir gliukozės kiekis kraujyje ilgai bus pastovus.

Dietologė teigia, jog laikantis šios dietos normalizuojasi cukraus kiekis kraujyje, dėl ko sumažėja išskiriamo insulino kiekis.

Ką sako kiti dietologai?

Norvegų mokslininkai tyrę šią dietą teigia, jog laikydamiesi šios dietos principų jų tiriamieji sumažino savo riziką susirgti diabetu ir širdies bei kraujagyslių ligomis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *