Makaronų dieta

Makaronų dieta 

makaronu-dieta

 

Kuo ypatinga makaronų dieta?

Visi mėgstame makaronus. Tačiau smaguriaudami makaronais neretai pradedame skųstis apvalėjančiomis formomis. Tačiau makaronų dietos kūrėjai teigia, jog iš tiesų mes apvalėjame ne nuo makaronų, o  dėl nevykusio makaronų derinimo su kitais maisto produktais. Iš tiesų ne paslaptis, jog esame įpratę makaronus patiekti šalia mėsos, kaip garnyrą. Iš tiesų italai, kurie įvaldė makaronų gamybos meną, juos valgo atskirai. Su makaronais dažniausiai yra patiekiamas daug daržovių ir prieskoninių žolelių turinis padažas, kurio sudėtyje mėsos būna tikrai labai nedaug. Iš tiesų italai mėsos valgo nedaug, tačiau italės garsėja savo grožiu ir lieknumu.

Dietologai teigia, jog makaronuose daug ląstelienos. Jie pasotina ilgam, pakelia nuotaiką ir pagerina apetitą. Makaronus galima valgyti bet kada.

Kaip sudaryta makaronų dieta?

Ši dieta yra labai demokratiška. Tačiau kelios paprastos taisyklės vis dėlto galioja ir čia.

Makaronus galite valgyti neribodami jų kiekio, tačiau nepersivalgydami. .
Su makaronais galite valgyti daržoves, vaisius, kruopas, žuvį ir kitas jūros gėrybes.

Makaronus pagardinti galite alyvuogių aliejumi, geriausiai šalto spaudimo.

Jeigu laikotės makaronų dietos, rekomenduojama apriboti arba visai atsisakyti mėsos, saldumynų, cukraus bei kitų duonos gaminių.

Laikantis makaronų dietos negalima vartoti pirktinių padažų, dešrų, rūkytų, sūdytų ir marinuotų bei kitaip konservuotų maisto produktų. Jeigu jau norite padažo- jį gaminkitės patys, iš tikrų, natūralių produktų.

Mėgstantiems raudonąjį vyną leidžiama išgerti po 1 taurę raudonojo vyno per dieną.

Ko tikėtis laikantis makaronų dietos?

Laikantis šios dietos svoris tikrai krenta, Tačiau reikia būti labai kantriems, nes jis krenta lėta – maždaug apie 1.5 kg per mėnesį.

Jos laikytis yra nesunku, juolab nereikia vargintis skaičiuojant kalorijas.

Tai ilgalaikis mitybos planas, kuris neretai tampa gyvenimo būdu. Ir nenuostabu, nes numestas svoris tikrai negrįžta, o sveikatos būklė ir savijauta neretai pagerėja.

Dietologai teigia, jog laikantis šios dietos per pusę sumažėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis bei vėžiniais susirgimais.

Taip pat gerėja jūsų imuninės sistemos būklė, dėl ko  ilgainiui mažėja jūsų rizika susirgti gripu ir peršalimo sukeliamomis ligomis.

Tiesa, makaronus reikia rinktis iš kietagrūdžių kviečių. Jie paprastai yra pažymimi užrašu ieškok užrašo grano duro. Tokiuose makaronuose yra daugiausia ląstelienos. Dietologai teigia, jog jų taip pat negalima pervirti. Jie turėtų būti kietoki, – italai tokius makaronus vadina al dente.

Ar makaronų dieta turi trūkumų?

Taip. Tačiau jis nėra didelis. Tai dieta, kurios rezultatai pasirodo ne per kelias dienas, todėl jų reikia ilgokai palaukti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *