Avokadų dieta

Avokadų dieta  


avokadas

Tai monotoninė dieta egzotikos mėgėjams. Avokaduose daug kalio bei polinesočiųjų rūgščių. Juose taip pat yra vitaminų B1, B2 ir vitamino E.

Suvalgius avokadą, gan ilgai išlieka sotumo jausmas. Avokadas tinka sergantiesiems skrandžio uždegimais bei besiskundžiantiems aukštu kraujospūdžiu. Reguliariai valgant avokadus, mažėja blogojo cholesterolio kiekis kraujyje. Juo taip pat gali gardžiuotis cukriniu diabetu sergantys asmenys, nes avokado vasiuje yra tikrai nedaug cukraus.Be to  yra žinoma, jog jog avokadų vaisiai yra neblogas ląstelienos ir vitaminų šaltinis. 100 gramų avokado vaisiaus yra: 26% vitamino K, 20% folio rūgšties, 17% vitamino C, 14% kalio, 14% vitamino B5, 13% vitamino B6, 10% vitamino E paros normos. Avokaduose taip pat yra ir mikroelementų – šiek tiek  magnio, mangano, vario, geležies, cinko, fosforo. 100 gramų avokadų yra  160 kalorijų, 2 gramai baltymų ir 15 gramų riebiųjų rūgščių, kurios yra naudingos mūsų sveikatai . Avokadai yra priskiriami prie mažai angliavandenių turinčių vaisių.

Avokado dietos įprastai yra laikomasi ne ilgiau kaip 3 dienas iš eilės. Iš esmės tai iškrovos dieta, kurios metu galima prarasti  net iki 1,5  nereikalingų kg. Tačiau būkite atsargūs, –  ši dieta yra  tikrai varginanti, nes valgote iš esmės tik vakare.

Pusryčiai

Avokado puselė,  kuri gali būti užpildyta neriebios varškės 1-2 šaukšteliais.

Pietūs

Avokado puselė, kuri turi būti sumaišoma su vienu virtu ir sukapotu kiaušiniu,  vienu šviežiu  tarkuotu agurku ir vieno svogūno laiškais.

Vakarienė

Puselė avokado ir neriebus ant grotelių keptas bifšteksas ( bifšteksas turi būti maždaug kortų kaladės dydžio – tai yar apie 90g svorio).

Dietos privalumai

Svoris tikrai kris, nes maisto iš tiesų beveik negaunate. Tačiau kitų tokios drastiškos dietos privalumų kaip ir nėra.

Dietos trūkumai

Dieta priklauso sumažinto kaloringumo dietų grupei. Ši dieta tikrai nėra subalansuota, todėl jos galima laikytis tik labai trumpai. Ilgai laikantis tokios dietos galima  rimtai pakenkti savo sveikatai. Ji netinka sergantiesiems lėtiniais susirgimais- cukriniu diabetu, lėtinėmis širdies ir kraujagyslių ligomis, inkstų ligomis. Ilgai šios dietos laikytis tikrai negalima, nes joje nepakanka kasdieninei veiklai reikalingų kalorijų. Laikantis šios dietos, taip pat nereikėtų aktyviai sportuoti ar dirbti intensyvų fizinį darbą. Be gydytojo leidimo šios dietos iš esmės net bandyti nereikėtų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *