Guakamolė

Patiekalas – Gaukamolės padažas

Kas yra Guakamolė?

Guakamolė yra meksikiečių padažas, kurį galima valgyti vieną arba su kukurūzų traškučiais. Skanauti jį galima ir  su salotomis arba tepti ant duonos. Šį padažą paprastai gamina rankomis, sutrindami avokadus specialioje akmeninėje trintuvėje. Tačiau gaukamolės padažą galima ruošti ir elektrinėje trintuvėje- skonis nuo to beveik nenukentės. Meksikoje yra daugybė šio padažo receptų. Pateikiu vieną padažo variantą kuris yra labai populiarus. Šis padažas nėra visiškai sutrintas. Tačiau, jeigu jums patinka tyrelės pavidalo guakamolė, -tiesiog sutrinkite avokadus mikseriu.

Dieta – Vegetarinė, Įprastinė, Paleo, Be gliuteno

Virtuvė-  Meksikiečių

Išeiga – šitaip paruoštu padažu pavaišinsite 4 žmones.

Jums reikės

  • 3 valogmųjų šaukštų kapotų kalendros lapelių
  • 2 valgomųjų šaukštų kapotų svogūnų
  • 1 valgomojo šaukšto rupios druskos
  • 3 vidutiniškai sunokusių avokadų ( apie 750g)
  • 3 valgomųjų šaukštų kapotų pomidorų
  • 2 valgomųjų šaukštų smulkintų jalapeno pipirų
  • Kukurūzų traškučių – tortilijų

Plaktuve sutrinkite 1 valogmąjį šaukštą kalendros lapelių , 1 valg. Šaukštą pipirų,1 valgomąjį šaukštą svogūno ir pasidėkite tai į šoną.

Avokadus perpjaukite pusiau. Išimkite iš  jų sėklą. Avokado minkštimą išskobkite iš žievelės, supjaustykite avokadp puseles išilgai į 3-4 skilteles. Skilteles supjaustykite skersai į 3-4 gabalėlius. Viską atsargiai sumaišykite su svogūnų mišiniu. Sudėkite likusias kalendras, svogūnus pomidorus, druską  ir viską tuoj pat tiekite į stalą. Padažas juoduoja ilgiau pastovėjęs, todėl paprastai jį reikėtų suvalgyti per kelias valandas.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *