Balerinų dieta

Balerinų dieta – ilgalaikis mitybos planas 

balerinu-dieta

 

Šioje dietoje nėra draudžiamų ar leidžiamų patiekalų.  Iš esmės tai maitinimosi taisyklių rinkinys, kurio privalu laikytis visuomet. Šios taisyklės neprieštarauja sveikos mitybos principams ar dietologų rekomendacijoms. Verta prisiminti, jog šios taisyklės nekalba apie konkrečių maisto produktų kiekį ir neprimena apie fizinį krūvį, kuris būtinas visiems. (Šiuos dalykus privalėsite atrasti patys ir prisiderinti šią dietą pagal savo asmeninius fizinio krūvio poreikius).

Kad numestumėte svorį, jums yra pravartu laikytis šių  paprastų taisyklių:
  • Tą maisto kiekį, kurį anksčiau buvote įpratę suvalgyti vienu kartu, dabar pratinkitės dalinti pusiau.
  • Jokiu būdu nevalgykite sriubos kartu su kitais patiekalais.
  • Sriuba yra visada valgoma atskirai.Įpraskite sriubą laikyti atskiru maisto produktu, kurio nereikia maišyti su kitais.
  • Jokiu būdu nevalgykite žuvies ir mėsos patiekalų kartu. Šie baltymai yra skirtingos prigimties, todėl jų negalima derinti tarpusavyje. Tai pripažįsta net dietologai. Beje, save gerbiantys dietologai  taip pat siūlo kartu nemaišyti augalinės ir gyvulinės kilmės riebalų.
  • Pieno produktus irgi geriau vartokite tik neriebius. Gerkite tik visiškai nugriebtą pieną, o jeigu sugebate ir norite-  dar praskieskite jį ledukais. Tai tikrai padės numesti svorį. Tačiau ar šis pienas tikrai naudingesnis jūsų sveikatai- dietologai jau pradeda abejoti.
  • Pamirškite apie Daumantų majonezą. Nevalgykite jokio pirktinio ir jokio naminio majonezo. Visiškai. Jeigu esate majonezo maniakai- gaminkitės jį patys, tačiau į jį nedėkite nei kiaušinio trynio nei žiupsnelio druskos. O kad gautumėte daugiau kalcio,  praturtinkite jį  1/3 lieso jogurto.
  • Griežtai apribokite suvartojamos druskos kiekį. Druską  šioje dietoje yra siūloma keisti sojos padažu. Tačiau sojos padažą irgi reikia rinktis su sumažintu druskos kiekiu- jos ten taip pat yra tikrai sočiai. Patiekalą šiuo padažu siūloma gardinti jau įsidėjus jo į lėkštę. Tiesiog įlašinkite kelis lašiukus padažo į jau gatavą maistą.
  • Per dieną  jums yra būtina išgerti ne mažiau kaip 1.5 -2 litrus vandens. Atminkite, jog toks vanduo turi būti negazuotas. Drąsiai galima gerti ir negazuotą mineralinį vandenį.
  • Laikantis šios dietos, vandens negalima gerti pusvalandį prieš valgį ir vieną valandą po valgio.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *