Kaip kovoti su alkio priepuoliais?

Kaip kovoti su alkio priepuoliais? Kaip kovoti su alkio priepuoliais

Ne paslaptis, jog sveikai maitintis mokame ir sugebame ne visi. Mūsų gyvenimas neretai kupinas ir įtampos nesutramdomo bėgimo paskui nepadarytus darbus ir pareigas. Dėl to neretai net nesusimąstome ką metame į savo burną ar skrandį. Jeigu valgome ne namuose- greičiausiai pasitenkiname sūdytu ar saldžiu maistu. Iš vienos pusės toks greitas maistas lyg ir gerai. Iš kitos pusės – po gero pusvalandžio jūs vėl pasijuntate alkani. Dietologai pastebėjo, jog valgant neperdirbtą ir konservantų neturinį maistą mūsų kūnas ilgainiui išmoksta suprasti kas jam tinka ir alkio priepuoliai kartojasi vis rečiau. Kadangi ne kiekvienas iš mūsų taip maitinasi,- pateikiame alkio priepuolius slopinančių prieskonių sąrašą.

Alkio priepuolius slopina šie maisto produktai ir prieskoniai

  • Rūgštūs maisto produktai (pavyzdžiui raugintos daržovės)
  • Kartūs maisto produktai (pienių lapai, arugula ir tokie kartumynai kaip pavyzdžiui Bitnerio balzamas).
  • Jeigu staiga užsimanėte kažko saldaus, jums gali pagelbėti kardamonas.
  • Jeigu norite sūraus maisto- gardinkite maistą ciberžole.
  • Cukraus kiekį kraujuje taip pat sureguliuos cinamonas ir gvazdikėliai.

Ar maisto papildai gali slopinti alkio priepuolius?

Gali, tačiau ne visus ir ne visada. Natūropatai ir holistinę mediciną praktikuojantys gydytojai šiuo atvejus siūlo išbandyti maisto papildus, kurie gali atstatyti trūkstamų medžiagų kiekį mūsų organizme.

  • Jeigu jūsų alkio priepuoliai priklauso nuo nuotaikų svyravimo, – paprastai siūloma vartoti magnio ar L- triptofano turinčius maisto papildus. Įprastai jie vartojami po 500 mg per dieną.
  • Jeigu jūsų alkio priepuolius iššaukia nervinis stresas ar pervargimas – dietologai siūlo vartot GABA (gama- aminobutyrinės rūgšties) turinčius maisto papildus. Ši rūgštis yra reikalinga mūsų smegenims – ji dalyvauja nervinio impulso perdavime ir mažina nerimą bei įtampą. Įprastinė dozė – muo 500 iki 1000 mg per dieną.
  • Jeigu jums staiga pritrūksta jėgų ar norite kavos, šokolado ar kakavos – tai gali būti signalas, jog jūsų organizmui trūksta tirozino. Išbanykite maisto papildus, kuriuose yra L- tirozino.
  • Jeigu jus vargina noras užvalgyti picos, cepelinų ar kitų ,, paguodos jausmą“ sukeliančių patiekalų,- greičiausiai organizmas siunčia signalą, jog jums trūksta DL-fenilalanino. Ši amino rūgštis padeda sureguliuoti nuotaiką. Maisto papildų su šia amino rūgštimo negali vartoti sergantieji fenilketonurija. Todėl be gydytojo leidimo neeksperimentuokite patys.
  • Jeigu alkio priepuoliai jus vargina vakarais – greičiausiai jūsų organizmui trūksta  5-HTP (5-hidroksitriptofano), tai medžiaga, kurią mūsų organizmas gaminasi iš amino rūgšties triptofano. Ji padeda užmigti ir sumažinti apetitą. Šis maisto papildas gali sukelti mieguistumą.

Atsargumo priemonės

Jokiu būdu nepradėkite eksperimentuoti su maisto papildais be gydytojo leidimo. Paprastai jie geriami tik po vieną. Nei vienas iš čia aprašytų maisto papildų netinka sergantiems alergijomis, vartojantiems nerimą slopinančius bei depresiją gydančius ar antipsichotinius vaistus. Ar jums tiks konkretus maisto papildas- gali pasakyti tik jus asmeniškai gydantis gydytojas.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *