Alfalfa sėklos

Alfalfa sėklos – maistinė ir energetinė jų vertė
Maisto produktas – Sausos  Alfalfa sėklos

Alfalfa sėklos  (Sausos) – 2 ¼ valgomojo šaukšto

Kalorijos – 2 ¼ valgomojo šaukšto – 40 kalorijų

Baltymai-                        5.0
Angliavandeniai             4.0 g
Ląsteliena                      2 g
Riebalai                         0
Cholesterolis                0

Kita

Alfalfos sėklose yra mikroelementų – kalcio, kalio, fosforo ir geležies.

Alfalfa sėklų nauda sveikatai

Alfalfa ( kitaip dar vadinamos liucerna) sėklos dažniau valgomos daigintos. Tradiciškai laikoma, jog liucerna tinka sergantiesiems inkstų, šlapimo pūslės bei prostatos susirgimais. Liucerna paskatina šlapimo nutekėjimą.

Daigintos sėklos neretai siūlomos vartoti esant padidėjusiam cholesterolio kiekiui, taip pat sergant astma, sąnarių susirgimais,  cukralige, esant nevirškinimui bei kraujo krešėjimo sutrikimams.

Maisto papilduose iš liucernos sėklų yra izoflavonų, kurie naudingi moterims, ypač sergančioms endometrioze ar esančioms menopauzėje.

Liucerna taip pat rekomenduojama sergantisiems išemine širdies liga, podgara, anemijomis, osteoartritais.

Manoma, jog liucerną gali vartoti įvairaus amžiaus žmonės.

Kas negali vartoti alfalfa sėklų?

Laikoma, jog alfalfa sėklos nėra žalingos, vartojant jas maistinėmis dozėmis. Tačiau jose yra aptikta amino rūgšties L-kanavanino, kuri  netinka sergantiesiems raudonąja vilklige. Kanavaninas gali išprovokuoti vilkligės paūmėjimą.

Alfalfa sėklos ir iš jų pagaminti maisto papildai taip pat nerekomenduojami vartoti nėštumo metu. Atsargiai liucernos sėklos turi būti vartojamos sergant autoimuninėmis ligomis ar kraujo ligomis- geriau be gydytojų leidimo jų nevartoti.

Alfalfa sėklų naudojimas maistui

Liucernos sėklos neretai yra daiginamos ir valgomos kaip salotos. Tam, kad jos sudygtų- daug darbo nereikia. Tiesiog švariai nuplaukite ir perrinkite sėklas, suberkite jas į lėkštelę plonu sluoksniu, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir uždenkite popierine servetėle. Po  dienos- kitos sėklas perplaukit ir pakeiskite vandenį. Trečią dieną galėsite gardžiuotis šviežiais liucernos daigeliais. Tik

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *