Greipfrutų dieta

Greipfrutų dieta

Puiki vasaros saulę primenanti dieta – greipfrutų dieta. Greipfrutu dieta

Greipfrutas garsėja kaip labai turtingas mikroelementais ir vitaminais vaisius. Jis taip pat garsėja kaip vaistas, galintis pagerinti jūsų virškinimo procesus, apmažinti įsismarkavusį apetitą, palengvinti kepenų darbą, sumažinti arterinį kraujospūdį ir tiesiog grąžinti jėgas, jeigu labai išsekote.  Šio vaisiaus sultyse yra glikozidų, kurie mokslininkų teigimu gali kovoti prieš kraujagyslių aterosklerotinius reiškinius.

Greipfrutų vaisiuose yra 90%vandens, 4 -7 % cukraus, 1-2  % organinių rūgščių ir daug pektinų. 100 g  greipfruto  sulčių yra net 45 mg vitamino C , o taip pat tokie  vitaminai kaip  B, D, P.
Greipfrutas taip pat garsėja kaip puikus ląstelienos ir antioksidantų  šaltinis,  aprūpinantis tokiais antioksidantais  kaip vitaminai A ir C. Neretai kalbama apie jo sugebėjimą sumažinti širdies –kraujagyslių pakitimų bei vėžio susirgimų riziką.

Pagal minkštimo spalvą greipfrutai skirstomi į baltuosius, rožinius, raudonuosius.

Pirkdami šiuos vaisius, vadovaukitės ne jų išvaizda, bet svoriu. Sunokęs greipfrutas turi būti sunkesnis nei atrodo iš pažiūros. Žalsva geipfruto odelės spalva ne visada reiškia, kad jis yra nesunokęs. Vaisiai turi būti taisyklingos apvalios formos ir kieti.
Pravartu žinoti, kad greipfrutai sunoksta jau po to, kai vaisiai yra nuskinami.

Jeigu ant greipfruto odelės matote linijas, primenančias randus ant odos, nenusigąskite. Ši vaisiaus dalis tiesiog lietė medžio šakelę.

Greipfrutai ilgiausiai išsilaiko jeigu jie laikomi 10- 14 laipsnių temperatūroje.

Greipfrutai kaip ir ananasai turi fermentų, deginančių riebalus, dėl ko jie tikrai naudingi mažinantiems svorį.
Greipfrutų dietų yra įvairių, tačiau visos jos panašios.

Pagrindinė greipfrutų dietos taisyklė 

Prieš kiekvieną valgį privalu suvalgyti po greipfruto puselę. Manoma , kad tiek greipfruto pakanka, kad sudegintų riebalus, kurie pateks su valgiu į jūsų kūną.

Šios dietos entuziastai teigia, kad kalorijų kiekis parai turėtų būti mažinamas iki 800. (Tai jau pavojingas sveikatai kalorijų kiekis, kurio nerekomenduoja joks gydytojas.) Tačiau yra ir tokių, kurie tvirtina, jog galima valgyti tiek kiek norite, nes greipfrutuose esantys fermentai sudegins visus riebalus.

Jeigu jūs mėgstate greipfrutus, ši dieta gali jus sudominti. Greipfruto vaisuose mažai kalorijų , bet labai daug vitamino C.Dietos šalininkai teigia, jog papildomo svorio atsikratoma gan lengvai ir pernelyg nesikankinant dėl alkio priepuolių.

Būkite atsargūs, jeigu esate alergiški citrusų vaisiams ar vartojate cholesterolio kiekį mažinančius vaistus. Tokiu atveju , šios dietos jums laikytis negalima.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *