5 svorio metimo taisyklės

Jūs pasiryžote mesti svorį. Šaunu, bet kaip tai padaryti, kad prarasti kilogramai netrenktų vėzdu jūsų savijautai?

Šios paprastos svorio metimo taisyklės padės jums geriau jaustis , o gal ir numesti svorį šiek tiek lengviau nei tikėjotės.

1.Nemeskite svorio staiga

Nepulkite laikytis dietos stačia galva.Mūsu organizmas stengiasi apsisaugoti nuo netikėtumų.  Bet kokie staigūs pokyčiai jam bus suprantami kaip pavojus ir tiesiogiai atsilieps  sveikatos būklei kaip vienoks ar kitoks negalavimas.

Geriausiai kai svoris metamas palaipsniui, svoriui krentant ne daugiau kaip 1 kg per savaitę.

Būtų puiku, jeigu svorio metimo metu vestumėte dienyną, kuriame surašytumėte savo potyrius, kiek ir kaip miegojote. Taip pat būtų verta registruoti savo pulsą ir arterinį kraujospūdį bei tuštinimosi ritmą.

Kad svoris tikrai  kristų, jūsų suvartojamo maisto kiekis turėtų būti sumažintas bent pusiau. Bet kaip tokiu atveju išvengti stresinės organizmo reakcijos?

2. Sudeginkite papildomas kalorijas sportuodami

Padidinti sudeginamų  kalorijų skaičių  jūs galite padidindami  savo fizinį krūvį. Sportuojant sudeginsite perteklines kalorijas, kurių turėtumėte atsisakyti su gaunamu maistu.

Čia reikėtų laikytis pusiausvyros tarp mažinamo kalorijų skaičiaus ir fizinės apkrovos didinimo. Geriausiai šiuo atveju patartų sporto medicinos specialistas arba gydytojas dietologas. Reiktų atminti, kad taip svorį galite numesti tik gan trumpam laikotarpiui.

3.Kad svorio metimas vyktų pastoviai tam tikru tempu , jums būtina pastoviai mažinti kalorijų kiekį, palaipsniui didinant fizinio aktyvumo krūvius.

4. Nepamirškite laiku atsigerti

Mesdami svorį, jūs daugiau ar mažiau badaujate. Jūsų organizmas tai supranta, kaip apiplėšinėjimą ir todėl pradeda aktyviau deginti susikaupusius riebalus. Dėl to jūsųkūne atsiranda padidintas endotoksinų kiekis. Taigi, metant svorį, būtina pakankamai vartoti vandens, kad galėtumete sėkmingai šalinti šiuos medžiagų apykaitos produktus.

5. Vitaminai padeda ne tik ligoniams

Jūsų medžiagų apykaitai aktyvėjant dėl metamo svorio, kai kurie organai apkraunami papildomu darbu. Tam, kad kuo mažiau pakenktumėte jiems ir sau,tikslinga valgyti tausojančius maisto produktus ar papildomai  vartoti vitaminus bei maisto papildus.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *