Kokosų dieta- 3 variantai

Kokosų dieta- 3 variantai

Kokosai – laikomi labai naudingu maisto  produktu. Juose yra daug mikroelementų- kalio, kalcio, fosforo, magnio, nemažai ląstelienos, baltymų, bei  vitaminų C ir E. Tačiau tai ne vienintelis jų privalumas. Senokai pastebėta, jog kokoso riešutai ir jų produktai skatina metabolizmą,gerina virškinamojo trakto veiklą, o taip pat padeda atgauti jėgas po sunkių treniruočių. Jie gali būti naudingi ir lieknėjantiems, nes juose yra daug laurininės rūgšties,- kuri yra stiprus antioksidantas. Kokoso riešuto riebalai organizme yra pilnai suskaldomi, ir yra manomi, jog šie riebalai nesikaupia riebaliniame sluoksnyje, o taip pat padeda deginti organizme susikaupusius riebalus. Būtent todėl kokoso riešutus arba jų aliejų mėgsta vartoti lieknėjantys.

Kiek galima numesti?

Įprastai kokoso riešutai lieknėjimui yra pasitelkiami, kai yra gan stipriai apribojamas suvartojamų per dieną kalorijų kiekis. Dažniausiai jų suvartojimas yra apribojamas iki 1200 kcal per parą. Taip maitinantis ir  kartu vartojant kokoso riešutų produktus galima numesti iki 3-4 nereikalingų kilogramų per savaitę.

Laikantis kokosų dietos taip pat greičiau galite tikėtis pradėti nešioti mažesnio dydžio drabužius. Iš tiesų, valgant šiuos riešutus tikrai lieknėjama, tačiau pirmiausia yra išvaromi skysčiai, o tik paskui pradedamas deginti riebalinis audinys.

Kokosų dietos ypatumai

Laikantis šios dietos, yra rekomenduojama maitintis iki 4 kartų per dieną. Geriausia valgyti mažomis porcijomis.
Kad medžiagų apykaita tikrai pagreitėtų, būtina gerti pakankamai skysčių. Rekomenduojama gerti iki 1.5 litro negazuoto mineralinio vandens per dieną.

Į mitybos racioną taip pat reikėtų įtraukti šiuos maisto produktus:

Kokoso riešutą, kokoso aliejų, kokosų vandenį, kokosų pieną
Valgyti vaisius ir daržoves
Valgyti kruopas
Valgyti kiaušinius
Valgyti liesą mėsą ir  žuvį
Valgyti kietuosius sūrius

Ko jums negalima valgyti?

Laikantis kokosų dietos reikėtų atsisakyti riebių, rūkytų ir saldžių maisto produktų. Tai yra, reikėtų vengti kaloringų ir daug angliavandenių turinčių patiekalų.

Kokoso riešutų dieta-1 variantas

Šitaip valgant per savaitę galima tikėtis numesti iki 5 kilogramų nereikalingo svorio. Tačiau taip maitintis siūloma ne ilgiau kaip 5 -7 dienas.

Pavyzdinis vienos dienos valgiaraštis, valgant kokoso riešutą. 

Pusryčiai: 1/2 kokoso riešuto ir 2 valgomieji šaukštai ryžių košės
Pietūs: 1/2 pakelio liesos varškės ir puodelis nesaldintos žaliosios arbatos.
Vakarienė: ryžių košė ir 1/2 kokoso riešuto. Ryžius reikia suvalgyti 15 minučių anksčiau nei riešutus.

Prie įprastinės mitybos reikėtų grįžti  ne iš karto. Pirmąsias 7 dienas geriau valgyti lengvą maistą – vaisius, daržoves ir košes. Žuvį ir mėsą siūloma pradėti vartoti tik nuo antrosios savaitės, kai nustojote laikytis šios dietos.

Ką apie šią dietą mano medikai?

Valgant kokosų riešutus neretai ne tik sulieknėjama, tačiau pagražėja formos, pagreitėja medžiagų apykaita. Tačiau tai yra gan griežta mono dieta, kurios laikytis ilgai nerekomenduojama, nes ji visgi nėra pilnavertė. Ši dieta tiks tik sveikiems asmenims. Turintiems sveikatos problemų, jos laikytis nerekomenduojama.

Iškrovos diena su kokoso riešutais

Kadangi kokoso riešutų dieta gali būti gan varginanti, kai kas mėgsta lieknėti  kokoso riešutą valgant tik 1 kartą per savaitę. Per tokią iškrovos dieną Jums siūloma 2-3 kokoso riešutus padalinti į 5-6 porcijas ir suvalgyti juos per visą dieną. Papildimai jums leidžiama gerti kokosų pieną, paprastą vandenį ir žaliąją arbatą.

Kokosų aliejaus dieta

Lieknėti galima ir reguliariai vartojant kokosų aliejų. Jis yra naudingas dietinis produktas, kuris pagerina savijautą bei plaukų, nagų ir odos išvaizdą.  Lieknėti su šiuo aliejumi galima 3 būdas:

  • 1. Populiariausias būdas – ruošti maistą būtent su kokosų aliejumi ir  rinktis nekaloringus maisto produktus.
  • 2. Rytais ant tuščio skrandžio, vietoje pusryčių išgerti 1 valgomąjį šaukštą kokosų aliejaus.
  • 3. Prieš kiekvieną valgį ( bet ne dažniau kaip 3 kartus per dieną) išgerti po didelį šaukštą kokoso aliejaus.

Šitaip lieknėjant būtina per dieną išgerti ne mažiau kaip 2 litrus negazuoto vandens. Taip lieknėti galima ne ilgiau kaip 5 dienas per savaitę. Per 3 dienas, šitaip maitinantis galima numesti iki 3 kg nereikalingo svorio. Tačiau turintiems sveikatos problemų tokia dieta nėra rekomenduojama.

1 dienos valgiaraščio  pavyzdys

Pusryčiai: 2 kokosų aliejuje kepti kiaušiniai
Pietūs: 2 gabalėliai duonos, kokosų aliejuje kepta vištos krūtinėlė.
Vakarienė: 1/2 l kefyro.

Būtina kasdien išgerti bent po 2 litrus vandens ir būtinai vartoti vitaminus.

Išbandžiusiųjų teigimu, tokia dieta padeda per 3 dienas numesti 2 kg. Laikytis jos ilgiau kaip 5 dienas nerekomenduojama.

Kokosų vandens dieta

Lieknėti geriant kokosų vandenį, ko gero yra lengviausia ir sveikiausia. Tokios dietos principai yra paprasti:

Jums reikia kasdien gerti kokosinį vandenį. Geriausia jį gerti tarp valgių.

Būtina atsisakyti riebių ir kaloringų patiekalų ir maisto produktų.

Kokosų pieno dieta

Gerti kokosų pieną siūloma ne ilgiau kaip vieną savaitę. Šitaip lieknėjant galima numesti iki 3 kilogramų per savaitę. Turintiems sveikatos problemų, šios dietos laikytis nereikėtų.

Pavyzdinis 1 dienos valgiaraštis

Pusryčiai: 150 ml kokosų pieno ir 1/2 kokoso riešuto
Priešpiečiai: 100 g vandenyje virtų ryžių
Pietūs: 150 ml kokosų pieno ir 1/2 kokoso riešuto
Pavakariai: 80 virtų ryžių
Vakarienė: 100 g liesos varškės ir stiklinė kokosų pieno

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *