Mėtų arbata

Patiekalas – Mėtų arbata

Mėtų arbata yra tradicinis Šiaurės Afrikos gyventojų gėrimas. Marokiečiai šią arbatą geria kelis kartus per dieną. Ji yra ypatingai saldi, tačiau ypatingai gaivi. Čia pateikiui tokį mėtų arbatos receptą koks jis ruošiamas Maroke.

Dieta – Įprastinė, Vegetarinė, Veganų, Nėštumas, Be kiaušinių

Virtuvė  – Maroko

Išeiga – šitaip paruošta mėtų arbata pavaišinsite 2 žmones

Jums prireiks

  • 2 nugriebtų šaukštelių juodosios arbatos arbatžolių
  • 1 puodelio (45 g) sukapotų mėtų lapelių su stiebeliais
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus

Puodelyje arba arbatinuke užvirinkite  3 ir ¼ puodelio (770 ml) vandens. Kol ruošite arbatą leiskite šiam vandeniui virti.

Į arbatinuką sudėkite arbatžoles. Ant jų užpilkite ½ puodelio (120ml) verdančio vandens. Leiskite arbatžolėms prisitraukti apie 10 sekundžių. Po to jas greitai išmaišykite maždaug 5 sekundes. Užplikytą arbatą išpilkite nukošdami per sietelį taip, kad arbatžolės neišbėgtų iš arbatinuko. Į arbatinuką supilkite kitą 120 ml vandens ir tuojau pat arbatžoles išmaišykite. Nukoškite  arbatą dar kartą. Supilkite į arbatinuką visą likusį verdanį vandenį (530 ml). Į arbatinuką sudėkite mėtas ir šaukšteliu švelniai paspaudykite. Įberkite cukraus. Uždenkite ir leiskite pritraukti apie 2 minutes. Nupilkite vieną arbatos puodelį atgal į arbatą. Pakartokite tą patį 2-3 kartus, kad arbatžolių arbata ir mėtų arbata susimaišytų. Jeigu trūksta cukraus, pridėkite jo papildomai. Kuo ilgiau leisite prisitraukti šiai arbatai, tuo ji bus stipresnė. Mėtų arbata paprastai yra nukošiama per sietelį ir patiekiama permatomose stiklinaitėse. Ji puošiama mėtų lapeliais.

Skanaus 🙂

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *