Agurkai marinuoti

Marinuoti agurkaiAgurkai marinuoti

Maistinė vertė (100 g)
Angliavandenių -2.3 g
Baltymų -0.3 g
Riebalų- 0.2 g

Energetinė vertė (100 g)

Kalorijų- 11-16 kcal

Marinuotų agurkų sudėtis

Marinuotuose agurkuose yra iki  95-98%  vandens ir labai mažiai baltymų bei angliavandenių. Juose yra fosforo, kalcio, magno, geležies ir cinko. Taip pat vitaminų С, В1, В2, В5, В6, РР, Е ir provitamino A.

Marinuoti agurkai skatina apetitą ir gerina virškinimą, todėl tiks norintiems pasitaisyti. Tačiau marinavimui yra naudojamas actas, kuris kenkia dantims ir dirgina skrandžio gleivinę. Todėl marinuotais agurkais neturėtų piktnaudžiauti asmenys su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu.

Konservuojant marinuotus agurkus yra prarandama iki 708% daržovėse esančių vitaminų ir mikroelementų. Juos marinuojant taip pat niekur neišnyksta agurkuose susikaupę nitratai. Agurkų marinatas, nors ir skanus, tačiau jokios naudos sveikatai neduoda. Priešingai- jis gali būti net kenksmingas. Agurkų marinavimui dažniausiai yra naudojama druska, actas arba citrinos rūgštis, prieskoniai bei cukrus.

Marinuotų agurkų naudojimas

Marinuoti agurkai gali būti patiekiami kaip savarankiškas užkandis. Jie taip pat gali būti dedami į salotas, vinegretus, sriubas ar šalia mėsos patiekalų.Dideliais kiekiais vienų marinuotų agrukų valgyti nereikėtų, nes pernelyg stipriai galima sudirginti skrandį.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Man labiau patinka rauginti agurkai, nei marinuoti. Bet pabandysiu pasimarinuoti agurkėlių pagal šį receptą yra šeimoje mėgstančių ir marinuotus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *