Buliakopūsčiai

Patiekalas – Buliakopūsčiai

Buliakopūsčiai yra autentiškas lietuviškas Kūčių patiekalas.  Tačiau jeigu gerai pažiūrėsite į šį receptą, pamatysite, jog tai vegetariški balandėliai, tik vietoje ryžių ir mėsos į juos dedamos paprastos perlinės kruopos. Kas galėjo pagalvoti? Ruošdami buliakopūsčius sugaišite šiek tiek laiko- kas gi nesugaišta laiko balandėliams?  Tačiau rezultatai atsipirks su kaupu.

Buliakopūsčiai yra sveikuoliškas patiekalas. Jeigu negalite valgyti perlinių kruopų,- nieko bloga neatsitiks, jeigu jas pakeisite ryžiais. Gal ir nebus labai autentiška, tačiau sveikatai nepakenks.

Dieta– Vegetariška, Įprastinė, Be kiaušinių, Veganų

Virtuvė – Lietuvių

Išeiga–  šitaip paruoštais buliakopūsčiais pavaišinsite 4- 8 žmones.

Jums reikės

  • 4-5 džiovintų grybų
  • 2 vidutinių svogūnų
  • 2 morkų
  • 1/2 stiklinės kruopų
  • 1 kopūsto lapų

Kaip paruošti buliakopūsčius?

Grybus  pamerkti iš vakaro, išmirkyti, išvirti, susmulkinti ir apkepinti kartu su supjaustytais svogūnais. Apvirti
kruopas. Po to  smulkia tarka sutarkuoti morkas ir viską sumaišyti. Gausite įdarą balandėliams. Norint galima pagardinti druska ir pipirais.  Kopūstlapius apvirti ir į juos vynioti paruoštą masę. Suvyniotus balandėlius apkepinti  aliejuje, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir pavirti. Valgyti kaip ir paprastus balandėlius-  su
karštomis bulvėmis. Senovėje, kai kurie  žmonės kopūstus raugdavo nepjaustytus- tai yra raugindavo visą galvą ir Kūčių buliakopūsčiams imdavo taip raugintų kopūstų lapus.

Gražių ir ramių jums Švenčių.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *