Kaip švęsti ir nepersivalgyti

Kaip švęsti ir nepersivalgyti? Kaip valgyti svečiuose kai laikotės dietos? Kaip svesti ir nepersivalgyti

Kokiais patiekalais pradėti vaišes?

Esate kviestiniuose pietuose ir galite pasirinkti savo patiekalą? Puiku. Pradėkite vaišintis daržovėmis ir salotomis. Kodėl? Daržoves reikia kramtyti.  O kuo ilgiau kramtote, tuo greičiau numalšinate alkį. Tai reiškia, jog kitas patiekalas ko gero nebebus toks patrauklus ir bus mažiau šansų persivalgyti.

Kaip teisingai pasirinkti porcijos dydį?

Stenkitės jog pusę jūsų lėkštės užimtų daržovės. Vieną ketvirtąją lėkštės užpildykite baltymų turinčiu maistu: paukštiena, mėsos kąsneliu, kiaušiniu, žuvimi ar jūros gėrybėmis. Rinkitės patiekalus kurie buvo iškepti ant grotelių, virti garuose arba ištroškinti. Likusį lėkštės ketvirtį užpildykite angliavandenių turinčiu maistu: ryžiais, makaronais, traškučiais. Jeigu mėgstate bulves ir kukurūzus  atminkite, jog juose labai daug angliavandenių.

Laikykitės saiko

Kad ir koks gardus patiekalas bebūtų, -jūsų kūnas turės dirbti, kad jį suvirškintų. Na, o mažiau apsikrausite, jeigu antrą patikusio patiekalo porciją suvalgysite šiek tiek vėliau. Kodėl?  Palaukus bent 20 minučių noras pakartoti dažniausiai praeina.

Saldumynus dalinkitės su draugais

Visuose saldumynuose slapstosi kalorijos ir cukrus. Ką daryti, kad jūsų daliai jų tektų mažiau? Nevalgykite visos deserto porcijos. Pasitenkinkite tik mažu kąsneliu. Geriausia tai daryti draugų būrelyje. Na, o jeigu jaučiatės pasisotinę,- atsisakykite deserto visiškai.

Prieš kviestinius pietus lengvai užkąskite

Nenorite persivalgyti svečiuose? Geriausias būdas tai padaryti nebūti alkaniems pietų metu. Prieš vykdami į pobūvį lengvai užkąskite. Užkandžiui geriausia pasirinkti bananą, obuolį, jogurtą arba vaisių sulčių stiklinę. Jeigu ruošiatės į kokteilių vakarėlį, užkandžiui geriau rinktis nedidelį sumuštinį, dribsnių lėkštę, keletą traškučių arba humuso tipo dažinį. Kodėl? Jūs turite jaustis sotesni, nes kokteilių vakarėliuose užkandžiai būna labai maži ir dažniausiai pamirštama skaičiuoti ką ir kiek suvalgėte.

Valgykite lėtai

Suvalgę pagrindinį patiekalą palaukite bent 15-20 minučių. Per šį laiko tarpą jūsų smegenys supras, jog jau pasisotinote. Visai gali būti, kad sekančio patiekalo nebenorėsite.

Venkite mažų vieno kąsnio užkandžių

Jie dažniausiai yra labai riebūs , kepti aliejuje ir panašiai. Jeigu tik yra galimybė, stenkitės pasirinkti salotas ir šiek tiek baltymų turinčius užkandžius.

Linksminotės iki išnaktų ir grįžote alkani?

Kad taip neįvyktų, grįžę namo užkąskite šviežių salotų lėkšte arba nedideliu žuvies gabalėliu.

Atiduokite pirmenybę šiems patiekalams

  • Vietoje angliavandenių ir riebalų turinčio maisto stenkitės rinktis baltymų ir ląstelienos turinčius patiekalus.
  • Valgykite tik salotas arba desertą, tačiau jokiu būdu ne abu.
  • Prieš vykdami į svečius šiek tiek užkąskite.
  • Nekartokite patiekalo tik todėl, kad jums pasiūlė tai padaryti. Atminkite,  jog jūs jau pasisotinote.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *