Ar baltyminė dieta mažina kraujospūdį?

Ar baltyminė dieta mažina kraujospūdį? 


Ar baltymine dieta mazina kraujospudi

Kaip bebūtų keista, tačiau tikrai taip ir yra. Bostono Universiteto mokslininkai pastebėjo, jog laikantis baltyminės dietos kraujospūdis tampa normalus.

Jie padarė išvadą, jog norėdami išlikti sveiki, per dieną mes privalome suvalgyti po 100 g baltyminių maisto produktų. Būtent baltyminiai maisto produktai pasirodo yra labai svarbūs arterninės hipertenzijos profilaktikai. Šio universiteto mokslininkai teigia, jog baltymai padeda sureguliuoti kraujospūdį visiems, nepriklausomai nuo jų kūno masės.

Mokslininkai teigia, jog valgydami  ląstelienos ir baltyminių produktų turintį maistą padidėjusio arterinio kraujospūdžio išsisvystymo riziką mes galime sumažinti ne mažiau kaip 40%. Dažniausiai kasdien vartojant ląstelienos ir baltymų turintį maistą profilaktinis efektas pasiekiamas net  60%.

Kokia dar dieta padėtų sumažinti arterinį kraujospūdį?

Kad jūsų pamėgta dieta veikia jūsų savijautą ir sveikatą , yra žinoma jau seniai.  Taip pat jau seniai yra nustatytas, a ryšys tarp dietos ir  arterinio kraujospūdžio. Vegetarų ir  beveik druskos nevartojančių asmenų arterinis kraujospūdis visada yra  mažesnis. Mažesnį arterinį kraujospūdį gydytojai taip pat nustato ir vartojantiems daug pieniškų maisto produktų,  kalio, kalcio, magnio, baltymų bei skaidulų turinčio maisto. Arterinis kraujospūdis taip pat sumažėja ir stebint ką valgote – ypač kai pradedate riboti suvartojamų riebalų ar alkoholio kiekius. Mažesniu arteriniu kraujospūdžiu taip pat gali džiaugtis ir numetę papildomus kilogramus. Priešingai, turint antsvorio ar viršsvorio arterinis kraujospūdis beveik visada yra padidėjęs.

Ką sako gydytojai?

Gydytojai šiuo atveju kažkokios vienintelės dietos nerekomenduoja. Jų rekomendacijos nesikeičia jau kelis dešimtmečius- reikia laikytis taisyklingo gyvenimo būdo įpročių, mažinti viršsvorį ir daugiau judėti.

Taip pat reikėtų atsisakyti užkandžiauti vakarais, nepiktnaudžiauti traškučiais, riebiu, sūriu ar aštriu maistu bei alkoholiu. Verrtėtų taip pat atsisakyti ir cigaretės. Ir žinote ką? Visi šie svorio ir arterinio kraujospūdžio mažinimo būdai visiškai nieko nekainuoja. Įvairūs maisto papildai, liekninančios arbatos ar stebuklingi maisto produktai- dažniausiai yra vienadieniai mados siūlomi dalykai. Įprastinės gydytojų rekomendacijos nesikeičia jau kelis dešimtmečius.  Kokie jums asmeniškai maisto papildai tiktų metant svorį ar mažinant arterinį kraujospūdį- gali tiksliau pasakyti jūsų gydytojas ar dietologas.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *