Šparagai grietinėlės padaže

Šparagai grietinėlės padaže

Patiekalas – Šparagai  su grietinėlės padažu

Šparagai lietuviams nėra įprastas patiekalas, tačiau Centrinės Europos gyventojai juos labai vertina. Tradiciškai jie yra patiekiami su grietinėlės padažu ir valgomi prie baltos mėsos patiekalų arba su kiaušiniais.Šparagai grietinėlės padaže taip pat gali būti valgomi kartu su baltaisiais ryžiais.  Taip paruošti šparagai tradiciškai buvo tiekiami kaip šventinis patiekalas.

Dieta – Įprastinė,Be kiaušinių, Vegetarinė, Nėštumas

Virtuvė  – Europos

Išeiga – šitaip paruoštais šparagais pavaišinsite 4 žmones

Jums prireiks
  • 60 g sviesto
  • 800 g šparagų
  • 40 g miltų
  • 1 citrinos sulčių
  • ¼ litro grietinėlės
  • Druskos pagal skonį

Kietus šparagų galiukus nupjaustyti ir nulupti jų odeles. (Šparagai lupami nuo galiuko galvutės link). Supjaustykite juos gabaliukais ir apvirkite labai mažame kiekyje vandens. Šio vandens neišmeskite, nes jo jums prireiks padažui. Kai šparagai suminkštės išgriebkite juos. Nuovirą nukoškite per metalinį sietelį, kad jame nebūtų šparagų plaušų.

Keptuvėje pakepinkite miltus su sviestu kol jie gražiai apgels. Į padažo pagrindą supilkite grietinėlę, šparagų nuovirą ir viska virinkite ant mažos ugnies apie pusvalandį. Nepamirškite dažnai maišyti, nes šis padažas svyla.Kai padažas sutirštės, gražiai suplakite jį plakikliu (rankomis), kad jis taptų kreminės konsistencijos. Ant šparagų išspauskite citrinos sultis. Sudėkite juos į indą, kurį vėliau dėsite į vandens vonelę. Ant šparagų užpilkite padažą ir viską pakaitinkite apie 5 minutes.

Jeigu norite  aštresnio arba tirštesnio padažo, jį galima sutirštinti kietai virto kiaušinio tryniu (paprastai 1 padažo porcijai imama ½ kietai virto ir sutrinto kiaušinio trynio). Tradiciškai šis padažas gardinamas muškato riešutu arba žaliaisiais žirneliais.

Skanaus:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *