Ruošiatės laikytis dietos. Ar esate tam pasiruošę?

Ar jūs pasiruošę keisti savo įpročius?

Ne paslaptis, jog svorio metimas reikalauja valios ir pastangų. Tačiau ar jūs iš tikro pasiruošę mesti svorį ar dar tik svajojate apie tai? Iš tikrųjų, jeigu jūs pradėsite laikytis dar vienos stebuklingos dietos, nesuvokdami ko iš tikro tikitės, jūsų svorio metimo žygdarbis baigsis pamačius antrą ar trečią pyragaitį.Žemiau pateikiame 6 klausimus, kurie padės jums suprasti,  ar jūs tikrai norite kažką keisti.

1. Ar jūs pasiruošę ilgalaikiams gyvenimo pokyčiams?

Jūsų svoris pradės mažėti tik pakeitus savo gyvenimo būdą.  Jums reikės ne tik valgyti sveikesnį maistą, tačiau ir pradėti sportuoti. Tai daryti reikės kiekvieną dieną. Būtent tai pakeis jūsų gyvenimo būdą ir įpročius. O taip pat tuos, kurie jums teikia paguodos ir malonumo.  Ar jūs tikrai pasiruošę tai daryti?

Nepamirškite, jog svorį metate jūs, todėl savęs apgaudinėti tikrai nereikia. Būkite sąžiningi.

Juk jums reikės ne tik pakeisti savo mitybos įpročius,- jūs turėsite valgyti tai, ko anksčiau privengėte- pilnagrūdžius produktus, vaisius, daržoves,ir nuriebintus maisto produktus. Patikėkite, jų skonis gali skirtis nuo jums įprasto maisto. Be to jums reikės atrasti laiko mankštai. Idealiu atveju jums reikėtų mankštintis bent po 30-45 minutes ir daugiau kiekvieną dieną arba beveik kasdien.

Patikėkite, tai nėra taip paprasta kaip jums atrodo. Todėl tikrai būtų puiku, jeigu jūs tikrai apgalvotumėte kodėl jūs norite tą daryti. Juk jūs tiesiog galite norėti geriau jaustis, gražiau atrodyti ar pataisyti savo sveikatos būklę. Nebijokite sau to priminti .

2. Ar jūs susidūrėte su gyvenimo trukdžiais?

Jeigu jus šiuo metu lydi  svarbūs tokie svarbūs gyvenimo pokyčiai kaip vedybinė krizė, nemalonumai darbe, liga ar finansiniai nuostoliai, – neskubėkite. Jūsų gyvenimas ir taip kupinas streso ir nemalonių išgyvenimų, todėl vargu ar staiga pradėdami sportuoti ar keisdami mitybos įpročius pasijusite geriau. Verčiau raskite tai, kas šiuo metu jums suteiks šiek tiek ramybės ir atidėkite svorio reguliavimo problemas vėlesniam laikui,kai galėsite joms atsidėti visiškai.

3. Ar jūs įsivaizduojate kiek svorio norite numesti ir per kiek laiko jūs pasiruošę tai padaryti?

Jeigu jūs norite pasiekti sveiką svorį ir jį išlaikyti, – tai  nėra vienos dienos žygdarbis. Svorio reguliavimas paprastai vyksta visą gyvenimą.  Pradžioje parankiausia pasirinkti sveiką ir realiai pasiekiamą  tikslą, tokį kaip numesti 10 procentų nuo savo esamo svorio.Pasiekus šį tikslą verta bandyti numesti po 0.5- 1 kilogramo svorio per savaitę. Taip daryti reikėtų tol, kol jūs pasieksite savo užsibrėžtą tikslą.  Tiek svorio realiai galima numesti sudeginant po 500 -1000 kalorijų daugiau nei jūs suvartojate kasdien. O taip padaryti galite tik laikydamiesi dietos ir mankštindamiesi vienu metu. Vienok, gali būti taip, jog jūs savo svorį numesite greičiau, nei įprasite prie naujų mitybos įpročių. Čia vertėtų būti ypač atsargiems, nes taip numestas svoris neretai sugrįžta..

4. Ar jūs išsprendėte visas su svoriu susijusias emocines problemas?

Valgis ir jausmai neretai draugauja, Tokios emocijos kaip pyktis, stresas, gedulas ir nuobodulys išprovokuoja valgymo priepuolius. Jeigu jūs jau kovojote su valgymo sutrikimais, kovoti su viršsvoriu tikrai nebus lengva. Todėl jeigu iš tikrųjų norite sau padėti, pirmiausia išspręskite visas jus varginančias emocines problemas ir pasitarkite su psichologu ar jus gydančiu gydytoju, jeigu manote kad tai bus naudinga.

5. Ar jūs turite palaikymo komandą?

Laikytis dietos nėra lengva. Bet kada jums gali trūkti kantrybė, jūs galite pradėti savęs gailėtis ar tiesiog norėti paguodos. Neretai tokia paguoda baigiasi ties šaldytuvo durimis. Jeigu jūsų artimieji ar jūsų mylimieji yra abejingi jums ir jūsų poreikiams, pabandykite bendrauti su palaikymo grupe arba su tuo, kas jau pasiekė tikslą. Jeigu jūs nenorite viešinti savo svorio metimo pastangų, pasiruoškite reguliaraus svėrimosi procedūroms ir sąžiningai registruokite savo svorio pokyčius. Visai gali būti, jog jūs norėsite bendrauti su svorio metimo konsultantais, kuriuos galima susirasti ir gydymo įstaigoje ir internete. Tačiau prieš pasitikėdami tokiu specialist įsitikinkite, jog jis turi tam tinkamą išsilavinimą.

6. Ar jūs pasiruošę priimti svorio metimo iššūkį?

Jeigu svorio metimo idėja jums nėra patraukli,- jūs paprasčiausiai galite būti tam nepasiruošę. Juk bijant priekyje esančių iššūkių, visada atsiras proga pasitraukti atgal.  Pasistenkite galvoti apie savo svorio metimo programą kuo pozityviau ir kuo maloniau. Galvokite apie tai, jog jūs būsite judresni ir žvalesni. Apdovanokite save už kiekvieną nedidelę pergalę šiame kelyje, nes šis kelias bus ilgas. Juk niekas neliepia išlaidauti, tačiau tokie apdovanojimai leis jums iš tikro pajusti savo pergalę, kad ir kokia maža ji bebūtų

Įvertinkite save

O dabar pažvelkite į savo paties atsakymus.

Ar jūs atsakėte taip į visus arba beveik visus klausimus? SveikinameJ Jūs tikriausiai esate pasiruošę keisti savo gyvenimą ir  pakeisti savo svorį visam laikui. Drąsiai planuokite ir eikite pirmyn. Pradėkite tai šiandien, nebijodami pasirinkti kitokio maisto ar pakeisti savo pasivaikščiojimo takelį. Jeigu manote, jog jums reikalinga dietologo pagalba,- pirmyn. Jų šiuo metu netrūksta, ir jie pasiruošę jums padėti. Rinkitės laiko ir gydytojų patikrintą svorio metimo programą ir nebijokite konsultuotis su šios srities specialistais. Juk tai jų darbas

Ar jūs atsakėte “NE” daugiau nei vieną kartą?

Ką gi, jūs ir pats matote, jog esate nepasiruošę tokiam žingsniui. Explore what’s holding you back Ir tai nėra bloga naujiena. Jūs jau supratote, jog svorio metimas nėra pasilinksminimas, todėl ko gero dabar pats metas pasitarti su šį procesą išmanančiais specialistais, kurie patars kaip apeiti gresiančias kliūtis. Kai išspręsite jus kamuojančias problemas, proga pradėti mesti svorį netrukspasirodyti, Nebijokite savęs įvertinti pakartotinai po kažkiek laiko. Juk šiuos rezultatus matote tik jūs pats, todėl tik jūs pats ir primate savo sprendimus.

Na o jeigu į daugelį klausimų jūs negalėjote atsakyti vienareikšmiškai atsakyti “taip” arba “ne”, tačiau esate geranoriškai nusiteikę pokyčiams, nebijokite pradėti domėtis svorio metimo programomis. Pradėkite tai dabar ir nebijokite to daryti. Kuo daugiau  domėsitės šiuo klausimu, tuo daugiau galimybių jums atsivers. Nebijokite ieškoti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *