Vandens dieta

Kas yra vandens dieta? 

vandens-dieta

Vandens dieta priskirtina prie keistų dietų. Šios dietos šūkis- “ gerk ir lieknėk”.

Dietos entuziastai teigia, jog savo dieną reikėtų pradėti šilto vandens stikline. Toks vanduo pažadina jūsų skrandį ir parengia jūsų virškinamąjį traktą dienos darbui. Taip pat jums siūloma išgerti šilto vandens stiklinę likus 3 -4 valandoms iki miego. Teigiama, jog valgant gerti vandens nereikėtų, kad nebūtų praskiestos jūsų skrandžio sultys ir nebūtų apsunkintas skrandžio darbas. Tačiau kad jums nepritrūktų skysčio, likus pusei valandos prieš valgį jums siūloma išgerti vaisių arba daržovių sulčių. Praėjus 1.5- 2 valandoms po valgio, vandens galite gerti kiek tik panorėję, nes maistas skrandyje jau bus apvirškintas.

Iš esmės  reiktų atsiminti, jog mes dažnai painiojame troškulį su alkio jausmu- ypač vakare. Todėl norėdami užkandžiauti kartais tiesiog nesuprantame, jog esame ištroškę. Juolab, kad ir vandenį geriame ne visada pakankamais kiekiais.

Mokslininkai teigia, jog vandens paros norma yra ne mažiau kaip 1,5 – 2 litrai vandens kiekvienam žmogui, tačiau tiksliau būtų atsižvelgti į svorį ir kiekvienam 30 svorio  kilogramų reiktų išgerti bent po 1 litrą vandens. Jei sveriate 60 kilogramų – tai jums per parą reikėtų išgerti 2 litrus vandens, o jei  sveriate 75 kilogramus – 2,5 litrų vandens ir  panašiai.

Vandens dietos principai

Dietos kūrėjai teigia, jog mūsų organizmas neretai supainioja troškulio signalus su alkiu. Būtent todėl mes pradedame valgyti  būtent tuo metu kai esame ištroškę ir tiesiog norime gerti. Ir neretai vietoj to, kad išgertume vandens stiklinę, suvalgome mėsainį  būtent tada, kai iš tikrųjų mums reikia tik vienos vandens stiklinės. Jie taip pat teigia, jog gerdami vandenį prieš valgį, mes užpildome savo skrandį ir taip neleidžiame jam pernelyg persipildyti. Būtent todėl, kai skrandis yra užpildytas vandeniu, alkio jausmas yra mažesnis, dėl ko mažėja ir persivalgymo pavojus.

 Vandens dietos meniu

Ypatingai paprastas, net meniu jį sunku pavadinti

– 1 stiklinė vandens prieš pusryčius
– 2 stiklinės vandens prieš pietus
– 3 stiklinės vandens prieš vakarienę

Vandenį reikėtų gerti ne tuoj pat prieš sėdant prie stalo, bet bent 15-20 minučių iki to. Laikantis tokių mitybos principų, jums taip pat yra siūloma vengti druskos ir gerti tik natūralų, negazuotą vandenį. Geriausiai, jei toks vanduo yra ne ledinis ar šaltas, bet kambario temperatūros.  Entuziastai teigia, jog laikantis šios dietos, per savaitę galima prarasti iki 3 kilogramų svorio.

Kas negali laikytis vandens dietos

Šios dietos tikrai negali laikytis sergantieji širdies ir kraujagyslių ligomis bei inkstų susirgimais. Būtų geriau, jog bandydami šį mitybos planą , tokį eksperimentą vykdytumėte tik šiltuoju metų laiku ( geriausia pavasarį arba vasarą). Ilgai šios dietos laikytis taip pat nereikėtų. Pakartotinai laikytis šios dietos galima ne anksčiau kaip po mėnesio

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *