Tausojanti dieta O (pirmai) kraujo grupei

Tausojanti dieta O (pirmai) kraujo grupei

Ką gali valgyti turintys O (pirmos) kraujo grupės kraują?

Istoriškai laikoma, jog pirmąją kraujo grupę turintys asmenys yra kilę iš medžiotojų, todėl pagrindinis jų maisto baltymų šaltinis turėtų būti mėsa.

Jų mitybai tiks liesa mėsa ir paukštiena. Jie taip pat gali valgyti ir žuvį, -ypač riebią šaltųjų jūrų žuvį— silkę, skumbrę bei menkę bei kiaušinius.  Valgyti geriau dažniau bet nedidelėmis porcijomis. Baltyminį maistą jiems yra būtina  derinti su jiems asmeniškai tinkančiomis  daržovių bei vaisių rūšimis. Iš daržovių jiems geriausia rinktis žalios spalvos daržoves- ir ypač žalias salotas. Jiems taip pat tinka prinokę pomidorai . Turintys pirmąją kraujo grupę geriausiai troškulį numalšins paprastu arba negazuotu mineraliniu vandeniu. Jie taip pat gali gerti žaliąją arba juodąją arbatą. Per šventes jie gali pasimėgauti taure vyno arba alaus bokalu. Kava ir žolelių arbata jiems piktnaudžiauti nereikėtų.

Jiems visiškai netinka kviečiai bei kokoso riešutai, o taip pat ir kai kurie saldūs tropiniai vaisiai- apelsinai, mandarinai, braškės, saldžios sultys. Turintiems pirmąją kraujo grupę taip pat netiks pomidorų padažas,malti ir juodieji pipirai, actas.  cukrus. Sunkokai jie virškina ir karvės pieną ar pieno produktus. Jiems taip pat netinka rūgštūs ir marinuoti maisto produktai,  malti pipirai — ir juodieji, ir baltieji, taip pat actas. Cukrus ir medus jiems nors ir nekenkia, tačiau jais mėgautis derėtų saikingai.

Pavyzdinis tausojančios dietos pirmajai kraujo grupei meniu

Pusryčiai

1 variantas
Gabalėlis keptos mėsos ( be kiaušinių), šviežių daržovių salotų lėkštė, 2 ruginės duonos skrebučiai, užtepti sviestu arba džemu, vienas obuolys arba vienas bananas, stiklinė žalios, juodos arba žolelių arbatos.

2 variantas.
Vištienos salotos su daržovėmis, pagardintos majonezu, riekelė ruginės duonos, lapinės salotos, mineralinis vanduo.

3 variantas.
Pūsti ryžiai su sojos ar migdolų pienu, 1 kiaušinis, ruginės duonos riekutė, puodelis žaliosios arba žolelių arbatos.

Pietūs

1 variantas
Avienos troškinys su garuose virtais kopūstais arba brokoliais ( gali būti ir kitos daržovės), bulvė su lupena, mineralinis vanduo.

2 variantas.
Ant grotelių kepta žuvis, žalių lapinių salotų lėkštė, troškintos daržovės, stiklinė arbatos su citrina.

3 variantas.
Ant grotelių keptos veršienos gabalėlis, daržovių garnyras, virti ryžiai, žalioji arba žolelių arbata.

Vakarienė

1 variantas
Troškintos arba šviežios daržovės, gabalėlis obuolių pyrago, arbatos stiklinė.

2 variantas
Trapučiai arba ryžių apkepo gabalėlis su uogų džemu arba uogiene, švieži arba džiovinti vaisiai, daržovių arba vaisių sultys.

3 variantas
Žalių salotų lėkštė pagardinta alyvuogių aliejumi, tešlainis, vaisiai, mineralinis vanduo.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *