3 dienų organizmą valanti dieta

3 dienų organizmą valanti dieta

Ši dieta siūlo ne tik lieknėti, bet ir  leisti jūsų organizmui pailsėti nuo nesveiko  riebaus ir  kaloringo maisto. Jos pagrindą sudaro lengvai virškinami vaisiai ir daržovės. Jie ne tik yra lengvai virškinami, tačiau aorūpins jūsų organzimą būtinais  vitaminais, mineralinėmis medžiagomis, o taip pat ir kai kuriais augaliniais fermentais. Dieta yra griežtoka, tačiau jos laikytis nėra labai sunku, nes vaisius tikrai mėgstame beveik visi.

Ką vertėtų žinoti prieš pradedant laikytis šios dietos?

Ši dieta priklauso sumažinto kaloringumo dietų grupei. Ji tikrai labai griežta, ir jos metu suvartosite  tik apie 700 kcal per dieną. Būtent todėl ji nėra rekomenduojama sunkiai ar įtemptai dirbantiems ar besimokantiems. Geriausia jos laikytis per atostogas ar laisvadfienius, kai galite pasiilsėti ir atsipalaiduoti. Laikydamiesi šios dietos niekur neskubėkite, stenkitės būti namuos, kad galėtumėte pailsėti atsipalaiduoti, pagulėti ar  paskaityti mėgiamą knygą. Šiomis dienomis nereikėtų nei eiti į svečius , nei jų kviestis pas save.  Per tris dietos dienas jūs  ne tik išvalysite organizmą nuo toksinų, bet dar ir prarasite  iki 2 kilogramų nereikalingo svorio. Na o jeigu laikysitės šios dietos savaitės bėgyje- geriausia pasiruoškite salotas ryte ir susikraukite jas į darbą.

Šiai dietai reikalingus maisto produktus geriau yra įsigyti iš anksto, kad per visas tris dienas  nereikėtų eiti į maisto prekių parduotuves ir nekiltų pagundos nusipirkti ką nors skanaus- juk alkio akys plačios.

Visą dietos laikymosi laikotarpį jums reikia gauti pakankamai skysčių, todėl geriausia gerti daug mineralinio negazuoto vandens. Jeigu mineralinis vanduo nepatinka- galite gerti ir paprastą vandenį ar žolelių arbatas.

Organizmą valančios dietos meniu 3 dienoms

Pusryčiai iš vaisių

Tai pati būtiniausia šios dietos dalis. Jums leidžiama pasirinkši iš 3 variantų.

I. Kalifornietiškos salotos 

1/2 (pusė) nedidelio meliono,+ 1 apelsinas,+ 1 raudonas greipfrutas,+ 1 bananas. Viskus vaisius reikia supjaustyti, sumaišyti ir užpilti 1 valgonuoju šaukštu citrinos sulčių ir 1 valgomuoju šaukštu jogurto.

II.Vaisių salotos 

1 raudonas obuolys, +2 slyvos, +2 valgonieji  šaukštai aviečių uogų (jeigu neturite šviežių, galite imti ir šaldytas uogas). Viską supjaustyti ar sutrinti elektrine trintuve  ir papildomai dar įpjaustyti keletą gabaliukų varškės sūrio arba pridėti 1-2 šaukštus varškės.

III. Tropikų stebuklas

2 bananai, +1 mangas,+ kelios vynuogės. Viską supjaustyti, iš vynuogių pageidautina išimti kauliukus, jeigu neradote vynuogių be kauliukų. Salotas užpilti obuolių ar apelsinų sultimis, apibarstyti 1 valgomuoju šaukštu kokoso drožlių.

Pietūs

Pietums jums taip pat siūloma valgyti salotas. Jūs vėlgi galite rinktis iš 3 variantų.

Salotos su vištiena ir šparaginėmis pupelėmis

50 g virtos vištos krūtinėlės+, 75 g apvirtų šparaginių pupelių,+ kelios vynuogės. Viską supjaustyti,  ir sudėti ant salotų lapų. Pagardinti galite 2 šaukštais natūralaus jogurto, citrinos sultimis, ar mėgiamais žalumynais. Valgyti siūloma  su rupios duonos skrebučiu.

Makaronų salotos

50 g  virtų makaronų, + 25 g žalių žirnelių,+ 25 g virtų morkų,+ 50 g kumpio + 25 g tarkuoto olandiško sūrio. Viską supjaustyti, gerai išmaišyti ir ant salotų užpilti 2  valgomuosius šaukštus lieso majonezo ir apšlakstyti šlakeliu   citrinos sulčių. Valgyti galite ir su šviežiomis salotomis iš pomidorų, agurkų ir porų.

Špinatų ir kumpio salotos

Jums prireiks saujos špinatų lapelių, smulkiai pjaustytos svogūno galvutės. Orkaitėje ant grotelių pakepkite 100 g kumpio gabalėlį, supjaustykite jį šiaudeliais ir sudėkite ant špinatų lapų. Gardinti galite citrinų sultimis, garstyčiomis ir smulkinto česnako danteliu.

Vakarienė

Vakarienei visas tris dienas yra rekomenduojama valgyti tik daržoves. Jums leidžiama rinktis iš 3 galimų variantų.

Bulvės su  kukurūzais

Vakarienei jums siūloma išsivirti  kukurūzo burbuolę, kurią galite apšlakstyti 15 g margarino.  Kai suvalgysite kukurūzą, dar galite suvalgyti  175 g su lupena virtų bulvių, papildomai dar galite suvalgyti lėkštelę  jūsų mėgstamų šviežių daržovių salotų,  kurias galite pagardinti šviežiomis citrinų sultimis.

Afroditės vakarienė

Ji tikrai labai skani ir susideda iš 2 patiekalų. Pirmam patiekalui jums siūloma  200g  trintos daržovių sriubos. Po to jūs galite  suvalgyti didelę porciją troškintų salierų, kuriuos reiktų apibarstyti apibarstytų 50 g kapotų migdolų ir tarkuotos  citrinos žievele. Garnyrui siūloma pridėti 50 g vištienos sultinyje virtų  šampinjonų ir gerą saują virtų  šparaginių pupelių.

Daržovių troškinys

Šaim troškiniui prireiks 1 indelio  konservuotų pomidorų, į jį taip pat reikia pridėti 1 vidutinę supjaustytą svogūno galvutę, 50 g supjaustytų šampinjonų, bei dvi kubeliais supjaustytas morkas ir  vieną šiaudeliais supjaustytą ropę. Troškinį pagardinkite  2 arbatiniais šaukšteliais kario prieskonių. Daržoves troškinkite ant silpnos ugnies kol jos visiškai suminkštės. Garnyrui siūloma pridėti dar 50 g virtų ryžių.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *