Kiek vaisių reikia suvalgyti per dieną?

Kiek vaisių reikia suvalgyti per dieną? Kiek vaisiu reikia suvalgyti per diena

Nuo mažens girdime, kad vaisius valgyti sveika. Tačiau kiek iš tikrųjų vaisių reikia žmogui, kad jų nebūtų pernelyg daug?

PSO ilgus metus tyrinėjo vaisių ir daržovių įtaką sveikatai ir pagaliau pateikė tokias rekomendacijas.

1. Norint išlikti sveikiems yra būtina kasdien valgyti augalinės kilmės produktus.

Tačiau geriausia yra kai jie valgomi visos dienos metu.

2. Per dieną reikėtų suvalgyti penkias porcijas vaisių ir daržovių (kartu).

3. Kokio dydžio yra viena vaisių ar daržovių porcija?

Vidutine vaisių ar daržovių porcija yra laikoma 80 gramų. Paprastai tiek sveria vienas nedidelis vaisius. Taigi, jeigu norite išsaugoti savo sveikatą, per dieną yra būtina suvalgyti 5 vaisius arba 5 daržoves.

4. Ar vaisiai turi būti tik švieži?

Pasirodo, jog kokie yra vaisiai ar daržovės neturi jokios reikšmės. Tiek vaisiai tiek daržovės gali būti džiovinti, konservuoti arba šaldyti.

Anksčiau buvo laikoma, jog norint išlikti sveikiems per dieną yra būtina suvalgyti 8 porcijas vaisių arba daržovių. Tačiau mokslininkai ištyrė beveik 833 000 žmonių ir nustatė, jog optimaliausias vaisių ir daržovių kiekis yra 5 porcijos. Būtent suvartodami 5 porcijas vaisių ar daržovių kasdien jūs galite sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų išsisvystymą, apsisaugoti nuo vėžio ir diabeto bei ankstyvos mirties.

Suvalgant daugiau nei 5 vaisių ar daržovių porcijas per dieną jūsų sveikatos būklė nebus geresnė nei suvalgant po 5 vaisių ar daržovių porcijas. Taigi persivalgyti šiuo atveju nėra prasmės.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *