Odą saugantis maistas

Odą saugantis maistas – ar toks tikrai egzistuoja? Maistas saugantis oda

Tur būt nieko nenustebinsiu pasakydama, jog jūs easte tai ką jūs valgote. Taigi, maistas, kurį jūs suvalgėte šiandien, vakar ar užvakar po keletos dienų pasirodys ir ant jūsų odos. Taigi, jeigu nusižengėte sau ir skanavote tai, kas kenkia jūsų sveikatai, – pirmiausia pasimatys ant jūsų veidelio. Tačiau ne visi maisto produktai kenkia mūsų odai. Priešingai, yra ne vienas ir ne du, kurie skatina švytėti jūsų odą, daro ja švelnesne ir minkštesne. Susidomėjote? Skaitykite toliau.

1 produktas – žalioji arbata

Žaliosios arbatos mėgėjos gerai žino, jog ši arbata puoselėja odą. Taip yra todėl, jog žaliojoje arbatoje yra katechinų, paskatinančių kraujotaką į odos ląsteles ir taip padedančių odos ląstelėms prisipildyti taip joms reikalingu deguonimi. Žaliojoje arbatoje taip pat gausu antioksidantų- karių kovojančių su ląstelėse siautėjančiais laisvaisiais radikalais. Taigi, -žalioji arbata ne tik varinėja kraują, bet ir saugo odą nuo pražūtingo aplinkos poveikio.

2 produktas- pomidorai

Pomidorai – lykopeno ir karoteno šaltinis. Šios dvi medžiagos apsaugo odą nuo kenksmingų saulės spindulių. Jie taip pat padeda odai apsiaugoti nuo kenksmingų laisvųjų radikalų poveikio. Tai nereiškia, jog valgydamos pomidorus galite degintis be saiko.

3 produktas – morkos

Jau mūsų senelės sakydavo, jog norint turėti skaisčią odą, reikia valgyti morkas. Jos neklydo. Morkos saugo ne tik odą bet ir akis bei visas mūsų gleivines. Jose daug vitamino A, kuris padeda mūsų odai išsaugoti lygumą, tonusą ir skaistumą.

4 produktas – avokadai, sardinės ir linų sėmenys

Net ne produktas, o visa produktų kraitė. Kas tarp jų bendro? Visi jie Omega-3 riebiųjų rūgščių šaltiniai. Šios riebiosios rūgštys stabdo odos ląstelėių senėjimą, gerina odos būklę. Jos yra būtinos jeigu jus vargina spuogai, egzema ar odos sausumas.

5 produktas – migdolų pienas

Nepamainomas spuoguotų merginų ir vaikinų draugas. Jeigu jūs negalite gerti paprasto pieno ar vartojant pieną jus išmuša spuogai, – drąsiai gerkite midgolų pieną. Tai nepamainomas draugas kovoje su jaunatviniais spuogais.

6 produktas – jautiena

Jautiena yra būtinų mums baltymų šaltinis. Tačiau jeigu esate veganai ar vegetarai, – galite ją keisti kitais baltymais. Jautienoje esantys baltymai yra būtini odoje esančių baltymų- kolageno ir elastino gamybai.Silpnėjant šių baltymų gamybai oda sensta.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *