Šokolado dieta

Šokolado dieta

sokoladine-dieta

Kuo ypatinga ši dieta?

Šokolado dietos galima laikytis tik 5-7 dienas. Po to būtina daryti mažiausiai 4-6 dienų pertrauką. Tai ekstremali dieta, po kurios per  5 dienas galite numesti iki 6 kg nereikalingo svorio. Kartoti šią dietą galima tik po 1 mėnesio ir jokiu būdu ne anksčiau.

Po 5-7 dietos dienų būtina pradėti valgyti pakankamai baltymų. Pirmą dieną turi būti suvartojama apie 500 kalorijų iš baltymų. Kiekvieną sekančią dieną papildomai pridedama po 100 kalorijų.

Šokolado dietos meniu

Visas 5 arba 7 dienas jūs valgote vienodai. Per visą dieną jums galima suvalgyti 2 po 40 gramų sveriančius šokolado gabalėlius. ( Pagal kitus aprašymus 100 g juodojo kartaus šokolado padalinama į 3 dalis. Didesnioji dalis turib būti suvalgoma ryte ir vakare.)  Šokoladas turi būti iš tikros kakavos ir jos šiame šokolade turi būti ne mažiau kaip 70%. Jums galima taip pat gerti liesu pienu balintą kavą arba žaliąją arbatą. Cukraus ar saldiklių  į kavą dėti negalima. Griežtai!

Gerti kavą jums galima tik praėjus 3 valandoms po valgio.

Kas negali laikytis šios dietos?

Šokoladinės dietos negali laikytis nėščios ir maitinančios moterys. Taip pat asmenys sergantys arterine hipertenzija, cukralige, kepenų ir virškinimo organų susirgimais. Dieta yra labai drastiška, todėl be gydytojo leidimo jos laikytis nereikėtų.

Šokoladinės dietos minusai

Dieta yra labai drastiška. Jos metu organizmas beveik negauna jokių maistinių medžiagų. Tai veikiau ekstremali dieta. Jos metu galite stipriai pakenkti kepenis.Šokoladas  kartu su kava tikrai skatina širdies ritmą. Dažnai ir be saiko vartojamas jis  gali pabloginti sergančiųjų širdies ligomis būklę. Be to , toks derinis gali paskatinti nemigą, gali pradėti drebėti rankos ir pakilti arterinis kraujospūdis. Iš esmės tokios dietos negalima vadinti dieta. Tai veikiau sveikatos žalojimas, nors ir skanus.

Kuo naudingas šokoladas?

Šokoladas puikiai pakelia nuotaiką. Yra nustatyta, jog valgant šokoladą, išskiriamas laimės hormonas serotoninas- ir nuotaika tikrai pagerėja.

Reguliariai valgantys šokoladą( tikrą, o ne pienišką) rečiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis. Taip yra todėl, kad kakavoje yra antioksidantų polifenolių, kurie padeda apsaugoti mūsų kraujagysles. Jie taip pat padeda sumažinti arterinį kraujospūdį. Šokoladas taip pat aprūpina mūsų organizmą antioksidantais. 50 g šokolado savo antioksidaciniu poveikiu prilygsta 6 žaliosios arbatos puodeliams ar net  15 apelsinų sulčių stiklinių.

Šokoladas taip pat nuo seno yra naudojamas kaip maisto atsarga. Jį paprastai į keliones pasiima kareiviai, sportininkai, lakūnai.

Šokoladas taip pat nuo seno žinomas kaip jėgas atstatanti ir geismą skatinanti priemonė. Pirmasis šokoladas buvo išrastas Pietų Amerikoje ir jis nebuvo saldus. Kakavos gėrimą su pipirais gerdavo indėnų kariai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *