Ar vienodas maistas trukdo lieknėti?

Ar vienodas maistas trukdo lieknėti?

ar-vienodas-maistas-trukdo-liekneti

Tikrai taip. Įkyriai viską skaičiuojantys JAV Harvardo universiteto mokslininkai apklausė 350 asmenų, kurie du metus iš eilės metė svorį ir laikėsi kokios nors dietos. Ir žinote ką jie pastebėjo? Svorį numesti pavyko tiems, kurie pastoviai kaitaliojo tai ką valgė. Nutraukus dietą išlaikyti pasiektą svorį jiems taip pat sekėsi geriau, nei tiems, kurie pastoviai valgė tuos pačius patiekalus.

Kodėl yra būtent taip?

Kol kas manoma, keičiantis valgomo maisto skoniui mūsų smegenys ( o gal būt ir pilvas)- nustoja nuobodžiauti ir dėl to nesinori smaguriauti nekokybišku maistu. Faktas žinoma yra kaip blynas, išvados neaiškios- tačiau sveikinimus reikia perduoti tiems, kas iš tikro sugebėjo numesti kelis kilogramus ir dar išsaugoti sunkiu triūsu pasiektą rezultatą. Jeigu pasikapstytume giliau-  vienodas maistas tik dar labiau blogina nuotaiką, todėl sunkios monodietos gali būti nevertos jūsų vargo ir atkaklių pastangų. Išeitis- kaitaliokite bent žoleles, jei nutarėte laikytis labai griežtos  monodietos.

Kodėl gi mono dietos tokios populiarios?

Pagrindinis mono dietos privalumas yra jos paprastumas. Paprastai laikantis šios dietos svoris krinta greitai. Jums tereikia valgyti vieną arba du maisto produktus visos dienos bėgyje. Todėl psichologiškai jos laikytis nėra labai sunku. Be to šioms dietoms dažniausiai renkamasi „skanius“ ar mėgiamus produktus.

Tačiau  šios dietos turi ir savų minusų. Dažniausiai laikantis tokios dietos trūksta ir maisto kiekio ir pagrindinių maistinių medžiagų. Jos nėra pilnavertės ir skirtos tik trumpam laikui- vienai, dviem ar trim dienom.

Na o nustojus lakytis šios dietos yra labai sunku pradėti maitintis taisyklingai. Neretai po tokios dietos, puolama valgyti be saiko, ir svoris grįžta su kaupu. Kas vėl skatina laikytis dar vienos naujos dietos.

Dar vienas tokios dietos trūkumas – jeigu jos laikysitės ilgiau nei 3 ar 5 dienas,- jūsų organizmui tiesiog pradės trūkti mineralų, mikroelementų ir vitaminų. Be to jausitės ne taip puikiai, o ir dirbti rimtai nelabai sugebėsite. Todėl tokių dietų iš esmės geriau šiek tiek privengti. Ir jų laikytis kaip galima rečiau- ne dažniau kaip kartą per 2-3 mėnesius.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *