Kaip laikytis dietos neskriaudžiant piniginės?

Kaip laikytis dietos neskriaudžiant piniginės ir savęs? Kaip laikytis dietos neskriaudziant pinigines

1.Gaminkite atsargai

Savaitgalis puikus metas pasirūpinti atsargomis visai savaitei. Gaminkite tokius patiekalus, kuriuos galite lengvai užšaldyti, ir atšildyti esant reikalui. Idealūs patiekalai – Sriubos ir troškiniai. Juos lengva saugoti, jie maistingi ir tikrai gali būti mažai kaloringi, jeigu jūs tuo pasirūpinsite pati.

2.Apsirūpinkite šaldytomis daržovėmis

Šaldytos daržovės yra santykinai nebrangios. Ruošdamos patiekalus iš šaldytų daržovių nesugaišite laiko jų paruošimui. Ruošiant maistą iš šaldytų daržovių lieka mažiau atliekų.

3.Šeštadienį apsilankykite turguje

Auksinė taisyklė – aplankykite turgų prieš baigiantis prekybai. Neretai pardavėjai nuleidžia kainą, nes tiesiog nori kuo greičiau grįžti namo.

4.Tuos produktus, kuriuos galite saugoti ilgiau, pirkite dideliais kiekiais

Ne paslaptis, jog kai kuriuos maisto produktus nusipirksite pigiau, jeigu pirksite didelį jų kiekį. Didelės ryžių, makaronų arba miltų pakuotės gali kainuoti žymiai mažiau. Ypač perkant specializuotuose urmu prekiaujančiuose parduotuvėse.

5.Mažinkite porcijas

  • Grįžusios iš parduotuvės padalinkite mėsą arba žuvį į porcijas ir kiekvieną porciją užšaldykite atskirame maišelyje. Taip jūs gaminsite tik iš tam tikro kiekio maisto produktų, neišmesite maisto pertekliaus ir nepersivalgysite.
  • Šviežias prieskonines žoles galima tiesiog sukapoti ir užšaldyti šaldiklyje.
  • Na, o jeigu jums lieka pusė citrinos ar apelsino? Nieko tokio. Išspauskite iš jų sultis ir užšaldykite šias sultis ledukų formelėje. Taip jūs turėsite sulčių gėrimui, padažui ar dar kam nors.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *