Gaivinančioji dieta

Gaivinanti dieta 


Gaivinanti dieta

Dietos kūrėjai teigia, jog laikydamiesi šios dietos pasijusite žvalesniais ir jaunesniais.  Iš esmės  tai tik lengvas pasninkas,  kurio laikytis patariama du kartus per savaitę vieno mėnesio bėgyje.  Šios dietos patariama laikytis vasarą ir rudenį.  Na o lengvo pasninko nauda šiais laikais neabejoja niekas. Laikydamiesi šios dietos tikrai neišseksite. O ko gero dar ir išmokysite savo tingų skrandį dirbti šiek tiek tvarkingiau. Laikydamiesi šios dietos turėtumėte visiškai  nevartoti alkoholio ir saldžiųjų gėrimų- fantos, sprite, koka kolos arba kitokių vaisvandenių ar energetinių gėrimų. Taip pat vertėtų atsisakyti gėrimų iš koncetratų. Per dieną taip pat reikėtų išgerti ne mažiau kaip 2 litrus vandens. Iš gėrimų geriausia rinktis nesaldintas žolelių arbatas arba juodą kavą arba arbatą.  Laikantis dietos intensyviai sportuoti taip pat nereikėtų. Tačiau lengvas pasivaikščiojimas (bent du kartus per savaitę ) būtų visiškai ne pro šalį.

Pusryčiai

1 stiklinė rauginto pieno arba kefyro arba natūralaus geriamo jogurto ar riaženkos.  Kefyrą taip pat galima keisti ir šilto vandens stikline, kurią galite pagardinti vienu  arba puse medaus šaukštelio( tik ne cukraus ar saldiklių).

Antrieji pusryčiai

Viena stiklinė šviežiai spaustų vaisių sulčių arba šiek tiek šviežių vaisių arba daržovių.

Pietūs
  • Šviežių daržovių salotos (dietoje rekomenduojamos salotos iš salotų lapų, svogūnų ir čsnakų laiškų, ridikėlių, agurkų, krapų, špinatų arba kopūstų)
  • Viena stiklinė šviežiai spaustų vaisių sulčių.
Vakarienė

Miusliai arba avižiniai dribsniai ( nedidelė lėkštelė).

Avižinius dribsnius  yra patariama ruošti taip

1 valgomąjį šaukštą avižinių dribsnių reikia pamerkti 3 valgomuose šaukštuose šalto vandens. Mirkyti 12 valandų (patogiausia juos užmerkti  anksti ryte arba vėlai vakare). Prieš valgant į avižinius dribsnius, į juos reikia įmaišyti 1 valgomąjį šaukštą medaus, o taip pat įspausti vienos arba pusės citrinos sultis. Po to į  avižinius dribsnius reikia įtarkuoti  apie 200 g šviežių obuolių arba galite įmesti kitokių  šviežių arba džiovintų vaisių ar uogų. Avižinius dribsnius  taip pat galima pagardinti ir 1 valgomuoju šaukštu maltų graikinių riešutų, migdolų arba arachiso (žemės) riešutų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *