Kaip sūdyti kumpį namuose?

Kaip sūdyti kumpį namuose?

Kumpio ruošimas nėra sudėtinga procedūra. Viskas ko jums reikės- šiek tiek kantrybės, nes pats kumpio ruošimas gali užimti apie 10 dienų. Pagal žemiau pateiktą aprašymą yra ruošiamas toks kumpis, kuris paprastai yra pateikiamas amerikiečių ir kanadiečių virtuvėje. Tai yra rūkomas papilvės gabalas.

Taigi, nuo ko pradėti?

Pirmiausia jums reikia išsisrinkti tinkamą kumpio gabalėlį. Geriausia rinktis papilvę. Čia galioja taisyklė- kuo papilvė riebesnė, tuo kvapnesnis kumpis.

Šį kumpį reikia ištrinti prieskonių mišiniu ir palikti jį ramybeje apie savaitę laiko. Po to, kai kumpis išsistovės, jį reikia išrūkyti. Kumpį galima rūkyti rūkykloje arba tiesiog kamine. Jam labiausiai tinka obels mediena. Jeigu rūkyklėlės neturite, naminį kumpį galite  apkepti orkaitėje 200 F temperatūroje arba kaitinti orkaitėje tol, kol mėsos termometras rodys 150 F. (tai pasiekiama maždaug per 2 valandas)

Naminio kumpio prieskoniai

Jums reikės 2250 g kiaulienos papilvės

  • ¼ puodelio stambios rupios druskos
  • 2 valgomųjų šaukštų specialios rožinės sūdymo druskos
  • ¼ pakelio rudojo cukraus
  • ¼ puodelio medaus
  • 2 valgomųjų šaukštų  maltų raudonųjų pipirų
  • 2 valgomųjų šaukštų  džiovintos raudonosios paprikos miltelių
  • 1 valgomojo šaukšto kumino (cumin)  sėklų

Papilvė nuplaunama ir nusausinama popieriniu rankšluosčiu.

Puodelyje sumaišyti prieskonius ir juos perpilti į didelį polietileninį maišą. Papilvę įdėti į mašią ir kumpį trinti mišiniu esančiu maiše tol, kol jis visas tolygiai pasidengs prieskonių mišinių.

Maišą dėti į šaldytuvą 7 -10 dienų. Kiekvieną dieną papilvę porą kartų apversti, tol kol papilvė sukietės. Paprastai kumpio sūdymas užtrunka apie 7 dienas, kai papilvė yra apie 4 cm storio ir  šiek tiek ilgiau jeigu ji yra 5- 7 cm storio.

Baigus sūdyti, kumpis ištraukiamas iš maišo, nuplaunamas ir nusausinamas popieriniu rankšluosčiu. Palikite kumpį atvirą šaldytuve dar 48 valandoms.

Po 2 dienų kumpis yra rūkomas. Kumpui išrūkyti tinka ir elektrinė rūkyklėle. Rūkyklėlės temperatūra nustatoma ant 200 F. Rūkymui geriausia tinka obels dūmas. Paprastai kumpio rūkymas užtrunka apie 3 valandas, arba maždaug tol, kol mėsos temperatūra pakyla iki 150 F.

Išrūkytas kumpis yra saugomas šaldytuve maždaug 1 savaitę arba šaldiklyje apie 2 mėnesius.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *