Saldžiarūgščio padažo pakaitalas

Vasariškas saldžiarūgštis padažas

Dieta : Be gliuteno

Turbūt esu ne vienintelė mėgstanti kinietiškus patiekalus. Deja, sojos padažas tikrai yra sūrus ir netinka vengiantiems gliuteno turinčių produktų. Tačiau saldžiarūgštį padažą galima „susimeistrauti“ ir šiek tiek pažaidus virtuvėje. Šiam receptui reikalinga melasa- toks cukraus gamybos produktas, kuris padažui suteikia specifinį skonį, primenantį sojos padažą.

Neturint melasos, galima ją pakeisti šiokia tokia melasos imitacija, kurią galima gauti sumaišius vieną puodelį šviežio medaus su 1 arbatiniu šaukšteliu kakavos ir 1 arbatiniu šaukšteliu kavos. (Kas per gardėsis gausis pasidarius tokį mišinį pasakyti negaliu, nes tokų dirbtinės melasos receptą radau duonos kepėjų forume). Pati padažui naudojau tikrą melasą. Taigi maždaug ½ plaktuvo (apie 3-4 puodeliams) padažo jums prireiks:

  • 3 puodelių pjaustytų braškių (gali tikti ir šaldytos)
  • 2/3 puodelio cukraus
  • 1 ir ½ raudonojo pipiro (paprikos)
  • 1 traiškytos česnako galvutės
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos (galima ir mažiau, tačiau šiek tiek druskos visgi reikės, – mes juk stengiamės gaminti kinietiškai)
  • ¼ puodelio melasos

Paruošimo būdas:Braškes užpilti cukrumi ir melasa. Braškių ir melasos mišinį supilti į puodelį ir įmaišyti likusius produktus. Viską lėtai kaitinti ant mažos ugnies bent pusvalandį,- kol braškės išvirs. Jeigu padažas skystokas, jį galima sutirštinti kramolu . Jo reikėtų dėti ne daugiau kaip 2 valgomuosius šaukštus į du valgomuosius šaukštus šalto vandens. Tada šį padažėlį šiek tiek atvėsinti ir pertrinti trintuvėje. Padažas gali stovėti šaldytuve apie 2 savaites.

Skanaus:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *