Šv. Valentino skanėstai

Širdelės formaŠv. Valentino skanėstai

Šv. Valentinas –metas, kai galima nevaržomai rodyti savo jausmus. Dar nuostabiau- jeigu norite parodyti savo jausmus mylimiems žmonėms, tam  visai nebūtina paaukoti jūsų mėnesio atlyginimą.

Šie skanėstai yra nebrangūs, ir svarbiausia- nesugaišite jiems daug laiko.

 1.Šv. Valentino keksiukai

Neturite laiko kepti saldumynus? Atsibodo šokoladas? Nupirkite mylimam žmogui jo mėgiamo skonio keksiuką. Kad šis keksiukas taptų ypatingu, jums reikės sugaišti vos kelias minutes.

Iš rožinio arba raudono popieriaus iškirpkite širdutę ir ant jos užrašykite ką nors malonaus. Jeigu nesugalvojate nieko- tiesiog paršykite :“ Aš tave myliu“

Prismeikite šią širdutę dantų krapšuku ant pyragaičio. Nepatikėsite, jog jums brangus žmogus, tikrai nudžiugs radęs tai prie savo lovos anksti ryte.

2. Karšta kakava

Niekas net neabejoja, jog šokoladas stiprina laimės jausmą. Tačiau karštoje kakavoje taip pat yra šokolado.

Paruoškite kakavą taip kaip ruošiate ją visada. Kad gėrimas būtų šventiškas, iš kietesnio popieriaus išsikirpkite tuščiavidurės širdelės siluetą.

Supilikite kakavą į rožinį  arba raudoną puodelį ir virš puodelio laikydami iškirptą širdelę, apibarstykite kakavos paviršių cukraus pudros arba pieno  milteliais.

3. Mėtinis kakavos gėrimas

Šiam receptui jums prireiks

  • 3 puodelių pieno
  • 20 mėtinio šokolado saldainėlių
  • 1 puodelio pusiau saldaus balto šokolado drožlių. Jeigu neturite, – tiesiog sulaužykite balto šokolado plytelę.
  • ½ puodelio neriebios grietinėlės
  • ¼ puodelio pieno miltelių
  • 1 valgomojo šaukšto krakmolo

Išeiga– Tokia kakava pavaišinsite 4 žmones.

Giliame puode sukaišykite pieną, saldainius, šokoladą, grietinėlę, pieno miltelius ir krakmolą. Lėtai kaitinkite anti vidutinio karštumo ugnies kol masė pradės tirštėti. Neužmirškite masės maišyti, nes ji labai svyla. Jeigu norite kad ši kakava būtų puri, galite ją papildomai išplakti plaktuve.

Išpilstykite viską į 4 puodelius. Jeigu jūsų šeima neatsilaiko prieš saldumynus, papuoškite šį gėrimą mažais zefyriukais.

Jeigu nutarėte šiuo gėrimu vaišinti suagusius,- jausmus užkaitins 2 valgomieji šaukštai šokoladinės degtinės vienam puodeliui gėrimo.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *