Kaip gerti skysčius laikantis dietos

Kodėl laikantis dietos būtina gerti vandenį? 

 Mes sudaryti iš 70% vandens.

Jeigu mažai gersime, mūsų ląstelėms pritrūks vandens. Mes ne tik blogai jausimės, bet ir blogai atrodysim.

Medžiagų apykaita bus netaisyklinga, o tai netrukus pasirodys mūsų išvaizdoje- priaugsime svorio, nagai pradės lūžinėti, o oda išblykš.

Dauguma iš  mūsų daro tą pačią klaidą- vandenį keičia kava. Kava yra puiki tonusą pakelianti priemonė, tačiau jos negalima laikyti skysčiu, papildančiu trūkstamo vandens kiekį. Kodėl? Kava pasižymi skysčius iš organizmo išvarančiu poveikiu. Ji ne tik nepatenkina trūkstamo vandens poreikio, bet priešingai, jį dar padidina. Oganizmas sudarytas taip, kad tik vanduo gali dalyvauti medžiagų apykaitos procesuose, ištirpinti kenksmingas medžiagas ir pernešti naudingąsias. Nei kava, nei arbata, nei kiti cukraus turintys gėrimai taisyklingai medžiagų apykaitai nėra būtini, ir todėl tuojau pat pašalinami iš mūsų kūno.

Kaip  taisyklingai gerti mažinant svorį?

Mažinant svorį galioja taisyklė, jog per dieną būtina išgerti ne mažiau kaip 2,5 litro vandens. Idealu jeigu šis vanduo yra filtruotas. Taip pat galima gerti virintą vandenį.

Vanduo šio atveju ne tik padeda patenkinti būtinus vandens poreikius, bet ir slopina alkio jausmą. Mūsų smegenis neretai suvokia vandens trūkumą kaip alkį, ir atvirkščiai. Kai kurie sveikos gyvensenos entuziastai tuo pasinaudoja, apgaudami savo skrandį ir vietoj maisto, išgerdami vandens. Jų teigimu normaliai mitybai pakanka maitintis 3 kartus per dieną. Na, o lieknėjantiems siūloma maitintis tik 2 kartus, o norą pasmaguriauti keisti vandens stikline.

Kad ir kaip tai atrodytų paprasta, visgi čia yra 2 gudrybės.

1.Neleidžiama gerti vandens net 2 valandas po valgio, kad vanduo nepraskiestų virškinimo sulčių ir nesutrukdytų normaliam virškinimui, dėl kurio nesuvirškinto maisto liekanos nusėda ant klubų.

2.Iš ryto, vos prabudus , siūloma išgerti  šilto  virinto vandens stiklinę ir taip paruošti savo virškinamąjį traktą dienos darbui.

Jeigu virintas vanduo jums nepatinka, jį galima keisti negazuotu mineraliniu vandeniu

Stenkitės neišgerti daugiau nei 3-4 stiklinių iš karto. Rekomenduojama gerti po nedaug, bet pastoviai, kad nepertemptumėte skrandžio.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *