Atkinso dieta: Svorio metimo fazės ypatumai

Atkinso dieta: Svorio metimo fazės ypatumai

Atkinso dietos Svorio metimo fazė paprastai trunka apie 2 savaites, tačiau  ji gali užtrukti ir kiek ilgiau. Viskas priklauso nuo jūsų asmeninės medžiagų apykaitos, ir nuo to, kaip jūs jaučiatės, bei nuo to, kaip krinta  jūsų svoris. Šios  dietos fazės metu  turi būti valgomi tik mažai angliavandenių turintys maisto patiekalai . Šie patiekalai paprastai kitų autorių yra priskiriami low carb maisto patiekalų  grupei. Šios fazės metu kasdien jums yra leidžiama suvalgyti tik  po 5 g daugiau angliavandenių nei  buvo suvalgyta per praeitą dieną. Angliavandeniai į jūsų racioną yra įvedami iš  tikro labai lėtai, stengiantis išlaikyti jau pasiektą ketozę ir lipolizę.

Norint įsivaizduoti kiek  iš tikrųjų yra 5 g angliavandenių galima pasakyti, jog tai yra maždaug:

  • viena pusė nedidelio pomidoro,
  • viena  pusė avokado,
  • 10 braziliškų riešutų
  • 20 makadamijos riešutų,
  • 90 g natūralaus neriebaus jogurto be jokių priedų
  • 1/2 puodelio šviežių žaliųjų pupelių ankščių
  • 1/2 puodelio šviežių brokolių
  •  2  ir 1/2  įpastinio gabalėlio sėlenų traškučių.

Šios fazės metu vis dėl to nebūsite labai nuskriausti. Jūs galėsite netgi šiek tiek pašvęsti ar atsipalaiduoti. Nes laikantis šios dietos jums taip pat  yra leidžiama kasdien išgerti po 120 ml sauso vyno arba po 240 ml lengvo  šviesaus alaus arba 30 ml viskio arba džino. Tačiau nors ir galima tai daryti, vienok, alkoholio vartojimas niekada nėra pageidautinas metant svorį ar ilgą laiką laikantis dietos. Tačiau gyvenimas yra gyvenimas, o vakarėliai ar šventės kartais yra neatsiejama jūsų asmeninio gyvenimo ar karjeros  dalis. Gal būt būtent todėl ši dieta ir yra tokia populiari, nes leidžia jums jaustis šventiškai net tuomet, kai dietos laikytis tikrai yra būtina, ir kai šiam procesui esate paaukoję nemažai laiko, kantrybės ir asmeninių jėgų.

Reikia paminėti, jog būtent šios fazės metu, tai yra palaipsniui didinant suvartojamų  angliavandenių kiekį, lėtėja taip siekiamas svorio kritimas. Todėl  viskas ir turi būti  daroma tik labai iš lėto, neskubant ir palengva.

Svorio metimo fazės valgiaraštį rasite čia
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *