Natūropatų dieta

Natūropatų dieta- derinamės prie gamtos

Kas tie natūropatai?

Natūropatija  yra  vadinama  alternatyviosios medicinos kryptis, kuri remiasi tikėjimu, jog esame gyvi tik dėl mumyse esančios gyvybinės energijos. Būtent ši energija arba gyvybinės jėgos valdo mūsų organizmo kūniškus procesus- medžiagų apykaitą, reprodukciją, augimą ir prisitaikymą. Tradiciniai natūropatai nenaudoja jokių sveikatai kenkiančių medžiagų, tokių kaip narkotikai ar tradiciniai farmacijos gaminiai. Jų manymu  žmogaus kūnas yra stiprus gamtos kūrinys ir  didžiumą ligų geba išsigydyti pats. Natūropatai tiki, jog ligų galima atsikratyti ar jų išvegti tuomet, kai išmokstama gyventi sveikai ir darniai su gamtoje vykstančiais procesais.

Kuo ypatinga natūropatų dieta?

Natūropataų dietoje vyrauja natūralūs augalinės kilmės produktai. Todėl tokia dieta turi aprūpinti organizmą pakankamu vitaminų ir mikroelementų kiekiu.  Tačiau suvartojamų per dieną kalorijų kiekis nėra didelis. Būtent dėl to nereikalingi kilogramai pradeda tirpti. Ir tirpsta jie tikrai gana greitai.

Natūropatų dietos siūloma laikytis nuo 4 iki 7 dienų.

Pavyzdinis natūropatų dietos meniu vienai dienai

Pusryčiai: 3 apelsinai arba 1 greipfrutas, arba 200 g vynuogių arba viena sauja džiovintų datulių arba 2 kriaušės.

Pietūs:  daržovių salotos  ( iš morkų, burokėlių arba kitokių daržovių), puodelis sausų grūdų (daigintų kviečių arba daigintų rugių ), viena ropė arba vaisių salotų lėkštelė, 100 g riešutų.

Vakarienė: daržovių salotos, špinatų lėkštė arba riešutai ir šviežių vaisių salotos, arba obuoliai ir 100 g varškės sūrio.

Natūropatų patarimai lieknėjantiems

Neskubėkite valgyti. Maistą būtina gerai sukramtyti. Todėl kramtykite jį nuoširdžiai. Atminkite, jog skrandis dantų neturi!

Daugelį virškinimo trakto ligų padės išgydyti taisyklingas kramtymas. O kad teisingai sukramtytumėte maistą, jūsų žandikauliai turi atlikti nuo 15 iki 30 kramtomųjų judesių. Neapsirikote- būtent tiek reikia kramtyti vieną kąsnį, priklausomai nuo to, kokio kietumo yra jūsų maistas.

Neprikimškite skrandžio

Žmonės dažniau miršta nuo persivalgymo o ne nuo bado! Įžengus į antrąją gyvenimo pusę, už persivalgymą atsakingų jūsų smegenų centrų jautrumas sumažėja, todėl jie sunkiau supranta, kada reikia sakyti -gana. Persivalgymas jūsų organizmą priverčia dirbti žymiai daugiau nei pasninkavimas ir atima  daugiau jūsų jėgų, todėl taip maitindamiesi jaučiatės pavargę.

Nemaišykite dviejų dalykų – darbo ir valgio

Naūtropatai teigia, jog valgyti tuo metu kai dirbate- nėra labai gerai. Pasak jų, maitintis reikėtų tokiu ritmu: jeigu jūs keliatės 5-6 valandą, tai pusryčiams skirtus vaisius reikėtų valgyti apie 11 valandą ryte. Po darbo – apie 116-17 valandą jums siūloma suvalgyti keptą bulvę ir daržovių salotų lėkštelę. (Salotas galite gardinti riešutais ir sėklomis. Tačiau žemės riešutų šios mitybos propaguoti valgyti nesiūlo- jie nėra riešutai ir yra toksiški. )
Vakarieniauti jums siūloma tarp 19 ir 20 valandos- jau po darbo. Šios mitybos specialistai teigia, jog po visų dienos darbų jūsų organizmas  gali pasisitiprinti ir  gauti šiek tiek baltymų. Vakarienė gali būti sotesnė- galite valgyti košes, varškę, duoną su sviestu, pieno produktus, žoleles ir riešutus. Jeigu pusryčiams valgysite vaisius- gausite pakankamai energijos visai dienai. O vakare reikėtų valgyti tokį maistą, kuris aprūpins jūsų organizmo ląsteles statybinėmis medžiagomis.

Nepiktnaudžiaukite nei karštu, nei šaltu maistu

Tiek labai karštas, tiek labai šaltas maistas kenkia jūsų skrandžiui. Geriausias maistas yra šiltas arba kambario temperatūros.

Nepulkite į naują dietą stačia galva

Mitybos įpročius geriausia keisti pamažu. Geriausia, jeigu juos pakeisite per 6 mėnesius o ne per 2 savaites.

Nebijokite ilsėtis

Žiemą patariama miegoti ilgiau nei vasarą. Kadangi žiemą saulės šviesos gaunate mažiau, energijos trūkumą atstatyti geriau natūraliomis priemonėmis – ilgiau pamiegoti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *