Iškrovos dienų privalumai

Iškrovos dienų privalumai

Kiekvienas iš mūsų mėgsta poilsį. Nenuostabu, jog poilsį mėgsta ir mūsų virškinamasis traktas. Tokį poilsį mes jam , deja, suteikiame retokai. Dietologai teigia, jog mūsų virškinamajam traktu retsykiais sveika pasiilsėti ir valgyti šiek tiek mažiau nei visuomet. Toks poilsis padeda nuraminti beįsipliesdkiančius uždegimus, o taip pat ir išvalyti iš organizmo žalingas jam medžiagas- toksinus.

Jau senokai nebe paslaptis, jog iškrovos diena paskatina lėtėjančią medžiagų apykaitą ir padeda sudeginti besikaupiančias riebalų atsargas. Taigi- iškrovos dienos naudingos visiems, kurie nori atsikratyti keleto nereikalingų kilogramų.  Per vieną iškrovos dieną galima numesti nuo 0.5 iki 1 kilogramo nereikalingo svorio. Tačiau šis svoris dažniau nyksta dėl to, kad prarandami skysčiai, o ne riebalai. Jeigu sekančią dieną po iškrovos dienos persivalgysite- prarastas svoris tikrai sugrįš. Nepaisant to, kai kurie dietologai siūlo vietoje kankinančios dietos 2 kartus per mėnesį laikytis iškrovos dienos- kad mažiau pakenktumėte savo organizmui.

Kuo skiriasi iškrovos dienos?

Jos visų pirma skiriasi tuo, ką per šias dienas valgote. Kai kas tokią dieną valgo tik baltyminį maistą ( varškę, mėsą, žuvį,- arba geria visų mėgiamą kefyrą). Egzotiškai skamba ir riebalinė iškrovos diena ( kai valgoma tik grietinė ir grietinėlė). Labai populiarios yra angliavandenių iškrovos dienos, kuri metu valgomi arbūzai arba agurkai. Tačiau iškrovos dienų metu gali būti valgomi ir kombinuoti kelių maisto grupių produktai.

Angliavandenių iškrovos diena

Jeigu per iškrovos dieną maitinsitės tik angliavandeniais,- jūs apribosite riebalų ir baltymų suvartojimą. Tokią iškrovos dieną vertėtų rinktis daugiau ląstelienos ir vitaminų bei mineralų turinčių maisto produktus. Naudingiausi šią dieną maisto produktai būtų šviežios daržovės ir švieži vaisiai – agurkai, pomidorai, slyvos, vyšnios, serbentai ir arbūzai.

Per visą dieną reikėtų valgyti tik vienos rūšies vaisių arba daržovę. Valgyti reikėtų 5-6 kartus per dieną – tai yra kas 3 valandas. Per visą dieną nereikėtų suvalgyti daugiau kaip 1.5 kg vaisių ar daržovių.

Riebalinė iškrovos diena

Skamba kiek neįprastai, tačiau valgydami riebalus, skatiname savo organizmo virškinimo fermentų darbą, o tuo pačiu ir skaldome susikaupusius riebalus. Tai paskatina kasos aktyvumą.

Tokią dieną siūloma suvalgyti apie 500 g 20% riebumo grietinės. Šią grietinę reiktų suvalgyti per 5 kartus. Prieš miegą patartina būtų išgerti ir stiklinę erškėtuogių nuoviro.

Baltyminė iškrovos diena

Jeigu per iškrovos dieną valgysite tik baltyminį maistą- alkio beveik nejausite. Be to,- baltymai turi mažai kalorijų ir padeda atsigauti raumenims. Todėl šitokia iškrovos diena yra tikrai naudinga.

Per baltyminę iškrovos dieną jums siūloma per visą dieną valgyti po 150 g varškės. Valgyti varškę reikia 4 kartus per dieną. Kiekvieną varškės porciją galite pagardinti po 15 g liesos grietinės. Jums taip pat galima gerti juodą kavą arba arbatą, tačiau be cukraus ir be grietinėlės ar pieno pakaitalų.

Kombinuota iškrovos diena

Kombinuotos iškrovos dienos dar nėra tokios populiarios, tačiau jos irgi yra veiksmingos. Tokią dieną valgomi skirtingų maisto grupių produktai- pavyzdžiui- ryžiai su obuoliais. Vieną porciją sudarytų 25 g ryžių ir  papildomai visai dienai -800-900 g šviežių arba keptų obuolių. Tačiau produktus tokiai iškrovos dienai geriau pasirinkti ne patiems, o pagal dietologo rekomendaciją.

Keletas iškrovos dienų pavyzdžių

Obuolių iškrovos diena

Viena iš labiausiai paplitusių. Tokią iškrovos dieną galite netekti iki 3 kilogramų nereikalingo svorio. Per visą dieną jums siūloma valgyti tik obuolius- geriausia šviežius. Tačiau jeigu švieži obuoliai pučia pilvuką- galite valgyti ir keptus. Šitokia iškrovos diena gali ne tik padėti atgauti jėgas, bet ir sureguliuoti žarnyno mikroflorą, ką jau bekalbėti apie taip reikalingus vitaminus ir kitas naudingąsias medžiagas, kurių gausu obuoliuose.

1 variantas

Per visą di9eną jums leidžiama suvalgyti apie 1.5 kg nesaldžių obuolių. Papildomai dar reikia gerti ne mažiau kaip 1.5 litro šyro vandens. Jeigu gersite mineralinį vandenį,- jis turi būti negazuotas.

2 variantas

Pusryčiai:  sausų dribsnių lėkštė su obuolio gabalėliais ir 1 indeliu lieso jogurto.+ 1 vandens stiklinė su 1 valgomuoju šaukštu obuolių acto.

Pietūs: 2 tarkuoti obuoliai pagardinti cinamonu ir šviežiai spaustomis citrinos sultimis, + stiklinė vandens su 1 valgomuoju šaukštu obuolių acto.

Vakarienė: blyneliai iš 30 g miltų+30 g daigintų kviečių grūdų+6 valgomųkų šaukštų pieno+ vieno kiaušinio. Blynelius galite pagardinti cinamonu.

Egzotinių vaisių iškrovos diena

Per visą dieną jums galima suvalgyti 3 kivius, 3 apelsinus ir 1 mažą ananasą. Vaisius reikia išdalinti į 3 porcijas – pusryąiams, pietums ir vakarienei. Per visą dieną būtina išgerti ne mažiau kaip 1.5-2 litrus vandens . Kavos ar arbatos šią dieną reikia atsisakyti.

Grikių košės iškrovos diena

Grikių kruopos padės išvengti kankinančio alkio jausmo. Be to visą dieną išliks stabilus cukraus kiekis kraujyje. Per šią iškrovos dieną galite netekti iki 1.5 kg nereikalingo svorio.

Grikių košę reikia ne virti, o tik užplikyti verdančiu vandeniu. Po to puodą apvynioti rankšluosčiu ir palikti per naktį. Sekančią dieną jūs galite valgyti tik šią košč. Gera naujiena yra ta, jog košę galite valgyti po kiek norite ir kada tik norite. Idealu būtu, jeigu ją valgytumėte po 1 stiklinę kas 2-3 valandas. Per visą dieną taip pat būtina išgerti 2 litrus tyro vandens.

Makaronų iškrovos diena

Pusryčiai: piene išvirti 50 g makaronų, pasūdyti ir pagardinti cinamonu,  o taip pat įpjaustyti vieną kriaušę.

Pietūs: 50 g makaronų išvirti vandenyje, įpjaustyti daržovių (pvz. morkų) ir užpilti 50g lieso natūralaus jogurto, bei apšlakstyti vienos citrinos sultimis.

Vakarienė: rėžiuko salotos su kedro riešutais. Pagardui: 1 valgomasis šaukštu alyvuogių aliejaus+ 1 šaukštu virinto vandnes+ vienu šaukštu tarkuoto sūrio+ viena česnako skiltele.

Grūdų iškrovos diena

Pusryčiai: 2 valgomieji šaukštai dribsnių +1 bananas+100 ml pieno.

Pietūs: 50 kitų grūdų makaronų pakepinti 1 šaukšte augalinio aliejaus ir 1 smulkiai sukapotu svogūnų ir 50 g grybų.

Pietūs:  ruginės duonos gabalėlis su sūriu, kumpio gabalėliu ir 1 pomidoru.

Kefyro iškrovos diena

Gerdami tik kefyrą, ne tik sumažinsite savo kraujospūdį, tačiau ir pagerinsite žarnyno mikroflorą. Per visą dieną galite numesti iki 2 nereikalingų kilogramų. Nepamirškite, jog per dieną reikia gerti ne tik kefyrą, bet ir ne mažiau kaip 1-1.5 litro vandens. Kefyrą reikia gerti taip- visai dienai pasiruošiate 1-1,5 litro 1% riebumo kefyro ir jį išgeriate per 5-6 kartus.

Agurkų iškrovos diena

Tokią dieną jums siūloma valgyti tik šviežius agurkus. Per visą dieną jums siūloma suvalgyti iki 1-5 kg agurkų 5-6 kartus. Valgydami tik agurkus, per dieną galite prarasti iki 3.5 kg svorio. Jeigu augrkus valgyti labai nuobodu- papildomai jums leidžiama suvalgyti  dar 2 kiaušinius ir 1-2 valgomuosius šaukštus sėlenų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *