Liekninančios salotos ,,Šluotelė“

Liekninančios salotos ,,Šluotelė“

Šios salotos – pigios, paprastos ir nesunkiai paruošiamos. Tačiau jų naudą įvertins kiekvieną moteris, kuriai greitai reikia nurėžti kelis centimetrus nuo liemens apimties. Vartojantys šias salotas taip pat teigia, jog jos  valo žarnyną ir padeda iš jo iškrapštyti ,,užsigulėjusius“ šlakus.

Kaip ruošti šias liekninančias salotas?

Po internetą klajoja bent keletas šių salotų receptų. Labiausiai žinomas yra toks:

Salotos ,, Šluotelė“- bazinis receptas

Lygiomis dalimis imami švieži burokėliai ir morkos ir 3 dalys kopūstų. Viskas nuplaunama ir  nuskutama . Morkas ir burokėlius ( būtinai tik šviežius) reikia sutarkuoti burokine tarka.  Kopūstai tarkuojami smulkia burokine tarka ir dar rankomis apspaudžiami- kad iš jų išsiskirtų sultys. Tarkuotas daržove reikia sudėti į gilų dubenį ir salotas pagardinti aliejaus šlakeliu ir šviežiai spaustos citrinos sultimis.

Kiti receptai

Yra ir kitokių šių liekninančių salotų receptų, kuriuose morkas sūloma keisti obuoliais ir papildomai pridėti tarkuoto saliero.

Jeigu salotas ruošiate dėl to, kad norite tiesiog išvalyti žarnyną- į jas siūloma pridėti graikiškų riešutų, o vietoje šviežių kopūstų naudoti raugintus.

Kaip ir kada reikėtų valgyti šias liekninančias salotas?

Šias salotas reikėtų valgyti nedidelėmis porcijomis ir ne dažniau kaip 2 kartus per dieną.  Kadangi jos ruošiamos tik iš šviežių daržovių- gali iššaukti rimtą viduriavimą. Geriausia jas valgyti per pusryčius ir per pietus. Kadangi jos ,,suveikia“ per 1,5-2 valandas- vakare jų valgyti nereikėtų.

Kas negali valgyti šių salotų?

Švieži burokėliai nėra lengvai virškinama daržovė. Todėl šios salotos tikrai tiks ne visiems. Jos tikrai netiks būsimoms mamoms ir maitinančios krūtimi mamytėms. Šių salotų negalima vartoti esant lėtiniams vidurių užkietėjimams, hemorojui  ar žarnų nepraeinamumui. Sergantiesiems cukralige jos taip pat nėra rekomenduojamos, nes burokėliuose tikrai daug cukraus.

Šios salotos taip pat netinka ir esant susilpnėjusiai skydliaukės funkcijai bei alergiškiems morkoms, kopūstams, burokėliams ar salierams.

 

 

Švieži burokėliai yra stipriai vidurius laisvinanti priemonė ir veikia panašiai kaip vidurius laisvinantys vaistai. Todėl ilgą laiką šiomis salotomis smaguriauti netinka- nes ilgai viduriuojant pradeda trūkti vitaminų, mineralų ir mikroelementų.

Geriausia jas vartoti ne ilgiau kaip 3 dienas iš eilės. Per šias dienas jūs galie netekti iki 3-4 nereikalingų kilogramų. Tačiau kasdien jų vartoti tikrai nereikėtų, kad nesutrikdytumėt įprastinės žarnyno veiklos.

Taip pat nereikėtų pamiršti, jog vartojant šias salotas yra būtina gerti pakankamai skysčių.

Kadangi šios salotos sukelia viduriavimą- ir svorio netenkama būtent dėl jo, sugrįžus prie įprastinės mitybos ir nesidomint ką ir kaip valgote- numesti kilogramai sugrįš su kaupu, todėl laikyti, jog šios salotos yra puiki svorį mažinanti priemonė taip pat nereikėtų.

Pašalinis šių salotų poveikis

Dietinės salotos ,, Šluotelė“ gali sukelti vidurių pūtimą, dujų kaupimąsi ir stiprų viduriavimą.  Tai stipriai žarnų gleivinę dirginančios salotos, todėl jos gali išprovokuoti ir hemorojaus priepuolį. Nustojus vartoti šias salotas gali užkietėti viduriai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *