Vaisių dieta-2 variantai

Vaisių dieta-2 variantai

Vaisių dietos 1 variantas

Vaisių dietos geriausia pradėti laikytis kiekvieno  vaisių sezono pradžioje.

Iš esmės tai yra mono dieta, kurios metu jums yra siūloma pasirinkti tik vieną, mėgstamiausią vaisių rūšį. Vaisių yra siūloma valgyti visą-  su sėklomis ir žievele. Idealiausiai tokiai dietai tinka saldžių rūšių obuoliai.

Vasarą taip pat šiai dietai  galima rinktis trešnes, braškes ar žemuoges, o žiemą  tokia dieta galima mėgautis valgant  citrinas ar apelsinus.  Visą dietos laikymosi laikotarpį negalima valgyti jokio kito maisto, išskyrus vaisius, o išgerti leidžiama tik 2 stiklines skysčio per dieną. Kadangi skyčių laikantis šios,, dietos“ gaunama gan mažai, apie jos naudą organizmui kalbėti sunku. O skysčių jums gali tikrai pritrūkti, nes per dieną įprastai rekomenduojama išgerti ne mažiau kaip 8 stiklines skysčių.

Valgiaraščio pavyzdys 6 dienoms

1 ir  6 diena:  1 kilogramas vaisių per visą dieną

2 ir  5 diena:  1,5 kilogramo vaisių per visą dieną

3 ir  4 diena: 2 kilogramai vaisių per visą dieną

Vaisių dieta -2 variantas

Tai mišri dieta, kurios galite laikytis nuo 1 savaitės iki 2.  Antrąją dietos laikymosi savaitę valgote taip pat kaip ir pirmąją. Šios dietos laikytis nėra sunku. Protingai padidinus suvartojamo maisto porcijas, jos galite laikytis ir ilgesnį laiką.  Kiekvieną dieną jūs valgote šviežius vaisius, tačiau taip pat gaunate ir baltymų ir angliavandenių. Iš esmės tai nebloga dieta vasarai arn akstyvam rudeniu. Laikydamiesi šios dietos gausite ir  mineralų, ir vitaminų ir skaidulų, todėl pre jos prikibti gan sunku.  Ji turėtų tikti beveik visiems sveikiems asmenims. Kadangi siūlomuose vaisiuose yra daug cukraus, jos nereikėtų laikytis sergantiesiems cukralige.

Pavyzdinis  mišrios vaisių dietos meniu 1 savaitei
Pirmadienis

Pusryčiai : stiklinė šviežių persikų sulčių
Priešpiečiai: 1/2 nedidelio meliono
Pietūs: salotos iš virtos vištienos filė, 1/2 nedidelio ananaso, salotos gali būti pagardintos 1-2 arbatiniais šaukšteliais lieso natūralaus jogurto ar liesos grietinės,1 rupios duonos gabalėlis,  1 puodelis žaliosios  arbatos
Pavakariai: 1 nedidelis bananas
Vakarienė: 2 orkaitėje kepti obuoliai arba vaisių salotos

Antradienis

Pusryčiai 1: nedidelis bananas
Priešpiečiai: 1 stiklinė abrikosų sulčių
Pietūs:  300 g ( nedidelė lėkštelė) tarkuotų obuolių ir  slyvų tyrelės . Ją galima pagardinti 1 arbatiniu medaus šaukšteliu, vaisių kompotas
Pavakariai:1 gabalėlis  keptos avienos su medumi arba ant grotelių keptas steikas
Vakarienė: 4 švieži persikai

Trečiadienis

Pusryčiai : 2 švieži persikai
Priešpiečiai: 300 g slyvų tyrelės
Pietūs: 300 g garuose virtos žuvies, 2 ruginės duonos gabalėliai – iki 100 g,  šviežių vaisių salotos
Pavakariai: stiklinė šviežių obuolių sulčių
Vakarienė:  Lėkštelė šviežių vaisių salotų ( lygiom dalim  imama obuolių, bananų, apelsinų), galima pagardinti liesu jogurtu

Ketvirtadienis

Pusryčiai: 2 orkaitėje kepti obuoliai
Priešpiečiai: 1 apelsinas
Pietūs: 1 lėkštelė šviežių vaisių salotos(  1 obuolys, 1/2 mažo meliono arba banano, 3  ananasų griežinėliai). Salotas galima pagardinti 2 arbatiniais šaukšteliais neriebaus jogurto, žolelių arbata ( pasirinktinai- mėtų, liepų, čiobrelių).
Pavakariai: Džiovintų obuolių arba džiovintų vaisių kompotas ( pasirinktinai imama  150 gramų slyvų, džiovintų abrikosų, razinų)
Vakarienė:  200 g liesos varškės pagardintos 1 liesos grietinės šaukšteliu, 1 puodelis žaliosios arbatos

Penktadienis

Pusryčiai : 1 nedidelis bananas
Priešpiečiai: 300 g obuolių tyrelės, kurią galima,pagardinti  1 arbatiniu medaus šaukšteliu
Pietūs: Salotos iš  200 g virtos vištienos filė ir 1/2 šviežio ananaso salotos 200 g, kurias galima pagardinti dviem arbatiniais  šaukšteliais grietinės, 2 duonos rupios gabalėliai- iki  100 g grubaus, žalioji arbata
Pavakariai: 1 orkaitėje kepta cukinija
Vakarienė: saujelė lazdyno riešutų arba šviežių vaisių salotos

Šeštadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė šviežių persikų sulčių
Priešpiečiai: 1  vidutinio dydžio bananas
Pietūs: 300 g virtos žuvies, 2 ruginės duonos gabalėliai- iki 100 g, šviežių vaisių salotos
Pavakariai: 1 apelsinas
Vakarienė:  Salotos  (60 g fetos arba brinzos sūrio, alyvuogės, žalumynai), salotas galima gardinti aliejumi su citrinų sultimis, 1-2 ruginės duonos gabalėliai- iki  100 g, žolelių arbata (gervuogių, mėtų, erškėtuogių)

Sekmadienis

Pusryčiai :  300 g obuolių tyrelės, – ją galima pagardinti 1 arbatiniu medaus šaukšteliu
Priešpiečiai: stiklinės slyvų sulčių
Pietūs: 300 g  vištienos salotų (60g fetos ar brinzos sūrio,, vištienos filė, alyvuogės, žalumynai), galima pagardinti liejumi ir citrinų sultimis,1-2 ruginės duonos gabalėliai- iki 100 g, vaisių kompotas
Pavakariai: 1 apelsinas
Vakarienė:  200 g varškės, – galima pagardinti liesu arba vaisiniu jogurtu . žolelių arbata (gervuogių lapų, mėtų, erškėtuogių)

Laikydamiesi šios mišrios vaisių dietos vaisius galite rinktis pagal savo pomėgius ir skonį. Ši dieta paprasta ir demokratiška. Jos metu galite šiek tiek keisti porcijų dydžius- pagal savo poreikius.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *