Ananasų dieta- skani ir veiksminga

Ananasų dieta- skani ir veiksminga

Ananasų dieta  išpopuliarėjo 8 praėjusio amžiaus dešimtetyje. Ir tai įvyko ne be reikalo, nes ananasai tiesiog sutverti metantiems svorį. Ananasų dieta yra labai veiksminga, nes ananasų vaisiuose yra specialaus  fermento bromelaino, kuris ne tik skaldo riebalus ir baltymus, tačiau ir  intensyviai kovoja su riebalų kaupimusi nereikalingose vietose. Ananasų sultys taip pat skatina skrandžio veiklą bei reguliuoja visą žarnyno darbą.

Tipinis ananasų mono dietos pavyzdys

Per visą dieną jums leidžiama valgyti tik ananasus. Per dieną leidžiama suvalgyti 2 kilogramus ananasų. Taip pat per visą dieną jums leidžiama išgerti 1 litrą ananasų sulčių ( be cukraus).

Kaip ruošti ananasus?

Imate 2 kilogramus šviežių ananasų. Ananasus reikia supjaustyti žiedeliais ir padalinti keturias dalis – pusryčiams, priešpiečiams, pietums ir vakarienei. Per  visą dieną ištroškus yra geriamas 1 litras ananasų sulčių. Daugiau per dieną negalima nieko nei gerti, nei valgyti.

Tokiomis ananasų iškrovos dienomis galima mėgautis ne daugiau kaip dvi dienas  per savaitę.

Palengvinta ananasų iškrovos diena

Jei tokia dieta atrodo pernelyg griežta ar bijote, jog liksite alkani, per tokią ananasų iškrovos dieną galima papildomai i dar 100 g liesos varškės, 100 g liesos virtos paukštienos arba tiek pat bet kokios liesos mėsos. Jeigu labai trūksta angliavandenių- galite suvalgyti gabalėlį  ruginės duonos.

Per dvi tokios iškrovos dienas pernelyg nekenkiant sveikatai galima numesti iki 2 kilogramų nereikalingo svorio.

Ką apie ananasų dietą sako gydytojai dietologai?

Ananasų dieta yra tikrai skani, tačiau jos reikėtų laikytis ne ilgiau kaip tris dienas. Jeigu jos laikysitės ilgiau-jūsų kūnui gali pradėti trūkti organizmui reikalingų mineralinių medžiagų.  Ši dieta yra ypač griežta monodieta. Jūsų organizmui ji nesuteiks nei būtinų maistinių medžiagų, nei minimalaus reikiamo kalorijų kiekio. Dideliais kiekiais valgant ananasus ir geriant jų sultis gali stipriai svyruoti cukraus kiekis. Ananasai taip pat gali stipriai sudirginti skandį, todėl ananasų dietos negalima laikytis jeigu sergate virškinamojo trakto ligomis ar turite virškinimo problemų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *