6 košių dieta

6 košių dieta- beveik  sveikuoliška

Jūsų dėmesiui- beveik sveikuoliška 6 košių dieta. Ji gali patikti tiems, kas mėgsta sveikuolišką gyvenimo būdą ir nenori atsisakyti angliavandenių. Laikytis šios dietos neturi būti labai sunku, nes angliavandeniai suteikia gan ilgai trunkantį sotumo jausmą.

Kuo ypatinga ši dieta?

Šios dietos trukmė yra viena savaitė. Visą savaitę per visą dieną jūs valgote tik košes. Košės galima valgyti kiek norite ir kada norite.  Tačiau kiekvieną dieną  jos yra skirtingos. Košės turi būti verdamos sekančia tvarka- kvietinė, prosų, avižinė, ryžių, miežių ir perlinių kruopų. Avižinę košę geriausiai virti iš avižų grūdų, o ne iš dribsnių. Tačiau jų ne visuomet galima aptikti parduotuvėse, todėl nieko blogo neatsitiks, jeigu avižinę košę virsite iš avižinių dribsnių.

Autoriai siūlo šios dietos pradėti laikytis nuo pirmadienio. Prieš pradedant laikytis- reikia išvalyti žarnyną su paprasta klizma. Klizmas taip pat siūloma atlikinėti visą dietos laikymosi laikotarpį.

Kaip ruošti košę?

Vakare jums patariama 1 stiklinę kruopų jums siūloma kruopščiai perrinkti ir esant reikalui- nuplauti. Po to kruopas reikia subertui į puodą ir užpilti 3 verdančio vandens stiklinėmis. Košę užvirinti ir dar pavirti 5 minutes.  Užvirintas kruopas nukelti nuo ugnies, uždengti dangčiu ir apvynioti storu rankšluosčiu. Palikti jas taip apvyniotas per visą naktį. Tokią košę reikia virti tik ant vandens. Šios košės negalima balinti pienu.  Jos taip pat negalima sūdyti ar gardinti cukrumi ar kokiais nors cukraus pakaitalais.

Ką jums dar galima valgyti?

Rytais, tik prabudus, 30 minučių prieš pusryčius jums yra siūloma išgerti 1 karšto vandens stiklinę. Košes galima derinti su vaisiais ir kefyru.

Jums taip pat galima gerti arbatą, kavą ar sultis. Tačiau visi gėrimai turi būti be druskos ir cukraus. Košės  turi būti verdamos anksčiau nurodyta tvarka.

Ką jūs galite valgyti sekmadienį?

Sekmadienį autoriai jums siūlo valgyti košę iš visų 6 grūdų. Jos galite ir nevirti. Tiesiog kiekvieną dieną jums siūloma palikti po 1 arbatinį šaukštelį košės ir pasidėti jį š šaldytuvą. O sekmadienį- visas košes sumaišyti ir suvalgyti.

Tačiau visgi sveikiau bus, jeigu po 2 šaukštus grūdų sekmadieniui pasiruošite iš anksto ir prieš valgydamos juos sumaišysite. Darykite taip – kaip jums asmeniškai yra patogiau.

Kada galite kartoti šią dietą?

Pakartotinai šios dietos galima laikytis ne anksčiau kaip po 1 mėnesio. Tačiau geriau ją kartoti ne anksčiau kaip po 3 mėnesių. Dažniau kaip 1 kartą per mėnesį šios dietos tikrai nepatariama laikytis.

Kas negali laikytis šios dietos?

Šios dietos nepatariama laikytis vaikams, paaugliams, nėštukėms ir asmenims, turintiems sveikatos problemų. Visada yra protingiau ne patiems sugalvoti sau dietą, tačiau pasitarti su gydytoju arba dietologu.

Būkite sveiki ir gražūs.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *