Šroto kursas

Šroto kursas

johano-sroto-dieta

Kitaip ši dieta dar vadinama Johano Šroto dieta. Tai sena dieta, kuri buvo sukurta daugiau kaip prieš 100 metų. Kalbama, jos jis buvo Silezijos vežikas, kuris daug laiko praleisdavo kelyje. Teigiama, jog jis norėjo numesti šiek tiek svorio, tačiau mesdamas svorį taip pat norėjo išgerti
keletą taurių vyno. Kadangi vairuodamas vyno gerti jis negalėjo, tai lieknėjo kaitaliodamas ,, šventines“ dienas su „sausomis“ dienomis. Per sausas dienas jis per visą dieną valgydavo tik avižinę košę ir sausą duoną.

Ilgainiui ši  dieta išplito ir buvo jos mėgėjų dar labiau patobulinta. Per ,,šventines“ dienas dietos metu dabar yra suvartojama apie 1200 kcal, o per „sausas“ dienas –  tik 700 kcal ( taip taip- tik tiek kalorijų per visą dieną).

Dieta yra apskaičiuota 10 dienų. Jos laikytis pradedama nuo ,,sausos“ dienos.

Sausoji diena

Jums yra draudžiama gerti skysčius- sriubą, sultis. Taip pat draudžiama vartoti druską, riebalus ir  bet kokią mėsą ar žuvį. Troškuliui malšinti, jums yra  siūloma valgyti tik nesaldžius vaisius ir nesaldžias daržoves. Per  visą dieną jums yra leidžiama suvartoti  tik apie 700 kcal. Tai būtų maždaug 1.5 kilogramo nesaldžių obuolių arba bet kokių  krakmolo neturinčių daržovių ( jums  taip pat yra draudžiama valgyti bulves ar bananus), arba 100 g riešutų arba 800 g liesos varškės.

Šventinė diena

Galima išgerti iki 1 litro natūralaus sauso vyno ( baltojo arba raudonojo). Vyną galima užgerti sužiedėjusia balta duona arba duonos džiūvėsėliais.Per dieną galima suvartoti iki 1200 kcal.

Atsiliepimai apie šią dietą

Kadangi šioje dietoje yra labai mažai kalorijų, tai jūsų  svoris tikrai vos ne automatiškai mažėja. Tačiau jūsų organizmas taip pat beveik negauna jokių maistingųjų medžiagų, vitaminų ar mikroelementų. Alkoholis taip pat kenkia sveikatai, nes apsunkina  jūsų kepenų darbą. Todėl šios dietos joks dietologas tikrai nerekomenduoja laikytis arba siūlo alkoholį keisti vandeniu. Geriau būtų gerti negazuotą mineralinį kambario temperatūros vandenį. Laikydamiesi dietos negalite intensyviai sportuoti, intensyviai dirbti ar intensyviai mokytis. Netinka ši dieta ir turintiems sveikatos problemų, bei sergantiesiems lėtinėmis ligomis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *