Kalėdiniai sausainiukai iš kokoso miltų

Kalėdiniai sausainiukai iš kokoso miltų
Dieta- Įprastinė, Vegetarinė

Išeiga – 24 sausainiai

Gaminimo laikas – 1 valanda ir 10 minučių. 30 minučių tešlai paruošti, 30 minučių tešlai atšaldyti ir 10 minučių sausainiukams iškepti.

Reikalingi produktai

Šiems kalėdiniams sausainiukams iškepti jums prireiks

300 g miltų
150 g kokoso miltų
50g smulkaus cukraus
350 g atšaldyto sviesto
2 kambario temperatūros kiaušinių
175 g aviečių  arba kitokios mėgstamos raudonos uogienės
Cukraus pudros sausainiukams apibarstyti.

Sviestą atšaldyti ir sutarkuoti stambia burokine tarka, arba sukapoti su peiliu. Miltus ir sviestą sudėti į elektrinę trintuvę ir sutrinti iki trupinių. Po to į trintuvę sudėti kambario temperatūros kiaušinius ir vėl trinti, kol tešla taps vienalytė.

Tešlą sudėti ant lygaus miltais pabarstyto paviršiaus ( stalviršio ar didelės pjaustymo lentos). Gerai ją paminkyti- kol ji taps visiškai vientisa. Tada ją padalyti į 2 dalis, apvynioti jas maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 30 minučių, – kad atšaltų.

Kai tešla atšals, įkaitinti orkaitę iki  180°C/350°F.

Kiekvieną tešlos gabalą kočioti tarp 2 pergamentinio popieriaus lapų, kol tešlos lakštą iškočiosite iki 3 mm storio. Tada iš tešlos išspausti žvaigždės ar kitokios formos sausainius. Jeigu jūsų žvaigždės forma yra 9 cm skersmens- turėtų gautis 24 žvaigždės. Kai išspausite žvaigždutes, iš 12 sausainiukų vidurio išspauskite mažesnes 4 cm skersmens žvaigždutes.

2 kepimo skardeles ištiesti kepimo popieriumi ir ant jų sudėti žvaigždutes. Sausainiukus kepti 10 minučių. Po to leisti jiems atvėsti ir ant atvėsusių žvaigždučių vidurio uždėti po 1 uogienės šaukštelį. Ant viršaus uždėkite mažesnę žvaigždutę. Viską apibarstykite cukraus pudra- kad gražiau atrodytų.

Skanaus:)

P.S. Šių kalėdinių sausainiukų tešlą galite paruošti iš anksto ir saugoti ją šaldiklyje iki 2 mėnesių. Taip sutaupysite laiko per artėjančias šventes.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *