Impulso dieta

Impulso dieta- kas tai yra?

impulso-dieta

Tai ilgalaikė dieta, kurios reikia laikytis 3 mėnesius iš eilės. Tie, kurie jau laikėsi šios dietos teigia, jog ši dieta ne tik padeda nusmesti svorį, bet ir padeda atsikratyti neigiamų įpročių. Po 3 dietos laikymosi mėnesių galima maitintis taip kaip norite.

Dietos principai

Ši dieta nėra griežta. Tai labiau maitinimosi būdas, kurio metu laikomasi tam tikrų mitybos principų. Kiekvienas jų gali laikytis tiek kiek jam to reikia.

Dietos principai

1.Sudariusieji šią dietą dalija žmones į dvi grupes. Pirmajai grupei priklauso tie asmenys, kuriems energijos išlaikymui yra reikalingi angliavandeniai. Antrajai grupei priklauso tie, kuriems optimaliai energijai išlaikyti reikalingi riebalai. Kiekvienai grupei reikia valgyti skirtingus maisto produktus.

2.  Visą dietos laikymosi laikotarpį negalima to paties valgymo metu maišyti paprastųjų ir sudėtingųjų angliavandenių. Tai reiškia, kad galite drąsiai valgyti makaronus ir juos užkąsti duonos riekele, tačiau negalite pasimėgauti duonos riekele, užtepta marmeladu ar uogiene.

3.  Valgyti reikia kas 2 valandas ir pertrauka tarp valgių nakčiai  yra 10 valandų.

4. Kavą ir arbatą reikia laikyti valgymui ir jų su niekuo nemaišyti.

5. Baltyminį maistą galima derinti su viskuo. Taip pat su viskuo galima valgyti krakmolo neturinčias daržoves. Ir jų reikia valgyti kuo daugiau.

6. Negalima maišyti augalinių ir gyvulinių riebalų. Jeigu kepate mėsą, tai ne ant aliejaus o ant sviesto arba taukų.

Kaip atskirti kuriam tipui priklausote jūs?

1. Aukštojo vegetacinės nervų sistemos tipo žmonėms būdinga tai, kad jų gleivinės yra sausokos ir švelniai rožinės, oda švari, nelinkusi spuoguotis. Jie gan ištvermingi, gerai susidoroja su pastoviais krūviais, mėgsta pasėdėti ir gali išbūti susikaupę gana ilgą laiką. Kad išlaikytų pastovų energijos kiekį, jie turi vartoti daugiau angliavandenių.

2.  Žemojo vegetacinės nervų sistemos tipo žmonėms būdinga tai, kad jiems išsiskiria daug seilių, jų liežuvis yra ryškiai rožinis, jie daugiau prakaituoja, jų plaukai linkę dažniau riebaluotis , jų oda taip pat linkusi spuoguotis.  Šie asmenys greitai nuvargsta, jiems reikia dažniau sustoti pasiilsėti.  Kad išlaikytų optimalų energijos kiekį, jiems reikalingi riebalai.

Dietos aprašymas
I. Aukštojo vegetacinės nervų sistemos tipo asmenims

Jiems yra gan sunku atsibusti, todėl iš ryto jiems reikia kažko, kas suteiktų energijos visai dienai. Tai reiškia, jog ryte jiems reikia valgyti angliavandenius, kurių reikia visiškai nedaug, tačiau jie turi būti vieno tipo.

Jiems tinka kava ir arbata, tačiau šiuos gėrimus galite gerti tik po nedaug. Geriausiai jums gerti negazuotą vandenį arba žolelių arbatas.

Vaisius ir daržoves galite valygti praktiškai be jokių apribojimų, tačiau kad svoris kristų greičiau, patartina valgyti rūgščius obuolius, citrusinius vaisius ir dažoves.

Jiems neretai norisi užvalgyti kažką riebaus, saldaus arba aštraus. Smaguriauti galima, tačiau saikingai.

Pavyzdinis vienos dienos valgiaraštis

Iš ryto nieko nevalgius: 1 gabalėlis cukraus
Po valandos: Duonos riekelė
Po 2 valandų: 20 g duonos+ sviestas+30 g sūrio ir pomidoras
Po 2 valandų: 1 bananas arba 1 obuolys
Po 2 valandų: 80 g mėsos arba žuvies arba 1 kiaušinis + 1 bulvė arba  и1 valgomasis šaukštas ryžių+ bet kokios daržovės, išskyrus ankštines
Po 2 valandų: 2 šokolado gabalėliai
Po 2 valandų: 1 stiklinė (200 ml) rūgpienio
Po 2 valandų: truputis rūgščių vaisių

II. Žemojo vegetacinės nervų sistemos tipo asmenims

Jiems iš ryto geriausia  išgerti 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus, geriausiai šalto spaudimo.Tačiau tiks bet koks aliejus, kuris jums patinka. Aliejaus negalima nei kuo nors užgerti, nei kuo nors užkąsti. Jeigu išalkote- išgerkite puodelį žaliosios arbatos, tačiau ne anksčiau kaip po 1 valandos. Šio tipo asmenys nelabai mėgsta vaisius, tačiau jiems labiau tinka daržovės. Labiausiai jiems tinkantis vaisius – avokadas. Jiems taip pat tinka moliūgai, ridikėliai ir burokėlių lapai.

Pavyzdinis vienos dienos valgiaraštis

Iš pat ryto nieko nevalgius: 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
Po 1-2 valandų: 1 puodelis žaliosios arbatos
Po 2 valandų: 1 puodelis (200 ml) rūgpienio arba 1 bananas
Po 2 valandų: 80 g virtos mėsos, žuvies arba paukštienos arba 1 kiaušinis + 1 nedidelė su lupena virta bulvė arba 1 valgomasis šaukštas ryžių+ bet kokios daržovės
Po 2 valandų: 1 puodelis žaliosios arbatos
Po 2 valandų: didelė lėkštė lapinių salotų

Leidžiamų maisto produktų sąrašas

Angliavandeniai 

Cukrus, fruktozė ( sultys, vaisiai),  grūdiniai produktai (miltai, duona, makaronai), алкоholis, pienas, pieno produktai, kuriuose yra pieno cukraus ( grietinėlė, grietinė, varškė, kondensuotas pienas, rūgęs pienas, jogurtas, jaunas sūris, naminis sūris, kamamberas ), bulvės, ryžiai, kukurūzai

Baltymai

Visos daržovių rūšys, pieno produktai(varškė, mocarelos sūris, brinza, gorgonzola, gouda sūris, tilzit sūris, parmezanas, pošechono sūris), ankštiniai, visos liesos mėsos rūšys.

Riebalai

Augalinis aliejus, sviestas, grietinėlė, dešros, avokadai

Mišrūs maisto produktai

Bananai, visos riešutų rūšys, visos ankštinių rūšys, razinos, juodosios slyvos – ŠIŲ MAISTO PRODUKTŲ JOKIU BŪDU NEGALIMA SU MAIŠYTI SU JOKIAIS KITAIS ANGLIAVANDENIAIS

Gėrimai

Kakava, kava, juodoji ir žalioji arbata – ŠIE GĖRIMAI TURI BŪTI VERTINAMI KAIP ATSKIRAS MAITINIMAMASIS. JŲ NEGALIMA SU NIEKUO MAIŠYTI

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *