Dieta be angliavandenių

Dieta be angliavandenių ( kiaušiniai, varškė, jautiena, vištiena)

Dieta be angliavandeniu

Ši dieta yra gan griežta, nes visą dietos laikymosi laikotarpį iki minimumo apribojamas suvartojamų angliavandenių kiekis.  Dietos principas yra priversti organizmą skaldyti savo riebalų atsargas. Nevalgydami angliavandenių mes priverčiame organizmą pereiti prie alternatyvių energijos gavimo būdu ir pradėti naudoti sukauptas riebalų atsargas. Taigi, su maistu gaunama mažiau kalorijų, nes trūksta angliavandenių, organizmas papildomai jas eikvoja degindamas riebalus ir pradeda kristi svoris.

Ši dieta yra sudaryta 14 dienų laikotarpiui. Laikantis šios dietos per 14 dienų galima tikėtis numesti iki 10 kilogramų svorio. Siūloma valgyti 5-6 kartus per dieną. Valgyti galima nedidelėmis porcijomis. Būtina gerti kuo daugiau vandens. Galima gerti ir mineralinį vandenį, tačiau jis turi  būti negazuotas.

Draudžiamų maisto produktų sąrašas

Visą dietos laikymosi laikotarpį jums yra draudžiama valgyti saldumynus-  medų, cukrų, desertus, duoną, bandeles, kruopas, krakmolą ir jo turinčius maisto produktus, koldūnus, virtinius, bulves, burokėlius ir morkas, abrikosus, bananus, vynuoges, mango vaisius, džiovintas figas ir datules,  gerti gazuotus gėrimus ir vartoti alkoholį.

Pavyzdinis dietos be angliavandenių dienos meniu

Pietūs: 2 kietai virti kiaušiniai, vienas gabalėlis  kietojo geltonojo ( olandiško tipo) sūrio, 1 stiklinė žaliosios arbatos arba juodos kavos be cukraus
Priešpiečiai: 100g 9%  riebumo kietojo geltonojo sūrio, 2 valgomieji šaukštai grietinės
Pietūs:  1 lėkštė daržovių sriubos išvirtos vištienos ar mėsos sultinyje
Pavakariai: 1 obuolys,  vienas gabalėlis  kietojo geltonojo sūrio, 1 stiklinė lieso kefyro
Vakarienė: 200 g garuose virtos liesos jautienos arba liesos žuvies arba vištos krūtinėlės be odelės + ragu iš baklažano, paprikos ir svogūno

Kaip yra  vertinama ši dieta?

Šios dietos laikytis nėra labai sunku, tačiau nuobodu. Dieta taip apt netinka besiskundžiantiems virškinimo organų sistemos sutrikimais. Ji netinka sergantiesiems inkstų ir kepenų ligomis ir širdies ligomis. Jos metu drastiški apribojamas angliavandenių kiekis, todėl ji visiškai netinka paaugliams, vaikams, nėšioms ir maitinančioms moterims bei vyresnio amžiaus žmonėms. Laikantis šios dietos trūks vitaminų ir mikroelementų, todėl jų reikia vartoti papildomai. Prieš laikantis šios dietos geriau pasitarti su savo gydytoju.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *