Agurkų sultys

Agurkų sultys- jų energetinė ir maistinė vertė
Maisto produktas – Agurkų sultys

Maistinė sudėtis (100g)

Baltymai-  0.8 g
Riebalai – 0.1 g
Angliavandeniai –  2.5 g

Energetinė vertė

Kalorijos -14 kcal

Kita

Agurkų sultyse yra gana daug vitaminų- ypač provitamino A. Jose  taip pat yra ir  vitaminų В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, К, Н , РР. Šiose sultyse taip pat yra ir mikroelementų – kalio, kalcio, magnio, cinko, seleno, vario, mangano, geležies, chloro, sieros, jodo, chromo, molibdeno, boro, alavo, titano, silicio, nikelio, fosforo ir natrio.

Agurkų sulčių nauda sveikatai

Agurkų sultys nėra taip mėgiamos ir paplitusios kaip pavyzdžiui morkų sultys, tačiau jos yra ne mažiau vertingos. Agurkuose yra iki 98 procentų vandens, tačiau šis vanduo yra labai turtingas veikliosiomis medžiagomis. Teigiama, jog agurkuose esantis vanduo yra struktūrizuotas, todėl lengviau sujungia organizmo šlakus ir padeda juos pašalinti lauk.

Agurkų sultys padeda normalizuoti arterinį  kraujo spaudimą, jos taip pat tinka sergantiesiems podagra, reumatu ir inkstų ligomis. Reguliariai geriantys agurkų sultis teigia, jog jos padeda ne tik pagerinti virškinimą, tačiau pagerėja ir regėjimas bei bendra organizmo būklė. Agurkų sultys taip pat pasižymi lengvu vidurius laisvinančiu poveikiu, todėl jos tiks ir tiems, kieno viduriai linkę užkietėti.

Kas negali gerti agurkų sulčių?

Agurkų sulčių negali gerti sergantieji skrandžio uždegimais bei skrandžio ar  dvylikapirštės žarnos opalige. Atsargiai juos turėtų vartoti ir sergantieji akmenligėmis- inkstų ar tulžies pūslės.

Agurkų sulčių vartojimas kulinarijoje

Agurkų sultis galima maišyti su morkų, obuolių arba šermukšnių sultimis. Skanios jos ir su šviežiai spaustomis pomidorų sultimis.

Liekninantį  agurkų sulčių efektą sustiprinsite jeigu į jas taip pat išspausite ir saliero stiebelį- tik atsargiai, salieras gali sukelti ir alergijas.

Jeigu į šviežias agurkų sultis įmaišysite šiek tiek medaus- jų skonis primins arbūzą.

Agurkų sulčių galite pripilti į vandenį ir į jį įmesti mėtų ar baziliko kerelį- gausite puikų troškulį malšinantį gėrimą, kuris tinka ir vėmimui slopinti. O jeigu į šią gaivą įspausite citriną- svečių nereikės vaišinti pirktiniu limonadu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *