Agurkų rasalas

Aurkų rasalas – maistinė ir energetinė vertė
Maisto produktas – Agurkų rasalas

Maistinė sudėtis (100 g)

Baltymai- 0.0 g
Riebalai-  0.0 g
Angliavandeniai-  0.3 g

Energetinė vertė

Kalorijos – 12 kcal

Kita

Raugintų agurkų rasale yra daug naudingų medžiagų- cholino, vitaminų  В1, В2, В5, В6, В9, С, К , РР. Yra jame ir kalio, kalcio, magnio, cinko, seleno, vario, mangano, geležies, fosforo ir labai  daug natrio.

Agurkų rasalo nauda sveikatai

Agurkų rasale yra labai daug vitaminų, mineralų ir mikroelementų, todėl jis gali padėti išvalyti toksinus iš organizm. Nuo senovės žinoma, jog raugintų agurkų rasalas yra pirmoji pagalbos priemonė kai kankina pagirios. Tačiau jis gali padėti atgauti jėgas karščiuojant ar tiesiog išsekus jėgoms. Agurkų rasalas yra lengvai vidurius laisvinanti priemonė, taip pat gali būti naudingas esant dehidratacijai, kai yra prarasta daug skysčių.

Agurkų rasale yra pieno rūgšties, kuri čia susidaro natūraliai rūgstant agurkams. Ši pieno rūgštis yra labai naudinga žarnyno mikroflorai, nes skatina naudingų žarnyno bakterijų augimą.  Agurkų rasalas taip pat paskatins skrandžio sulčių gamybą, dėl ko pagerėja apetitas ir sustiprėja žarnyno peristaltika.

Kas negali vartoi agurkų rasalo?

Agurkų rasalo nereikėtų gerti esant padidėjusiam kraujo spaudimui,  taip pat ir sergant inkstų ligomis, virškinimo trakto susirgimais – tokie kaip ūmus  gastritas ar  opaligė.

Agurkų rasalo naudojimas maisto gamybai

Agurkų rasalą galima naudoti kaip sriubos pagrindą verdant naminius šiupinius ir soliankas.

Agurkų rasale esančios kvapniosios žolelės gali suteikti sriuboms ir mėsos padažamas malonaus ir netikėto skonio. Tačiau jį vartoti maisto gamybai ar gerti galima tik tuomet, jeigu agurkai iš bačkos yra švarūs, nėra pasidengę pelėsiu ar kokiomis nors kitokiomis apnašomis. Jis taip pat gali būti naudojamas ir marinatams. Agurkų rasalas  ypač tiks  šašlykų marinavimui.

Agurkų rasale išmirkytas karpis  taip pat praranda  nemalonų dumblo kvapą.

Jeigu į kepinių tešlą vietoj vandens pilsite agurkų rasalo, – ji bus tikrai labai lengva  ir o kepinys  ilgiau nesužiedės.

Todėl agurkų rasalo galite pilti į duonos, pyragėlių ar sūrių sausainiukų tešlą vietoje vandens.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *