Liudmilos Gurčenko dieta

Liudmilos Gurčenko dieta 


Liudmilos Gurcenko dieta

Legendomis apipinta aktorė visą gyvenimą buvo ypatingai liekna. Kinomanai mėgo ją lyginti su garsiąja vokietaite Marlen Ditrich, kurią tiesa pasakius ir mėgdžiojo ši talentinga aktorė. Tarybų Sąjungoje ji garsėjo kaip ploniausią liemenį turinti aktorė  ir sugebėjo jį išsaugoti visą gyvenimą. Aktorės ūgis siekė 173 cm, visą gyvenimą ji svėrė tik 58 kilogramus o jos išmatavimai buvo  88- 56- 96 cm. Taigi beveik drąsiai galime sakyti, jog ji prilygo Barbei dar tuomet, kai ši lėlė nebuvo gimusi.

Kaip aktorė saugojo savo figūrą nėra tikrai aišku, tačiau  Rusijos spaudoje klaidžioja ši dieta. Teigiama, jog tokių mitybos principų aktorė laikėsi visą savo gyvenimą.

Pagrindiniai Liudmilos Gurčenko dietos principai
  • Valgoma keturis kartus dienoje ir užkandama prieš pat miegą.
  • Kiaušinis valgomas tik vieną kartą per dieną.
  • Jeigu dienos metu planuojama suvalgyti pyragaitį,- tuomet per pietus reikėtų atsisakyti mėsos ir garnyro ir valgyti tik sriubą.
  • Du kartus per mėnesį reikia laikytis iškrovos dienų. Per iškrovos dieną suvalgoma 150 g džiovintos duonos ir išgeriamas 1 litras rūgusio pieno arba 1 litras nugriebto pieno. Iškrovos dienos yra būtinos po švenčių – baliukų, kur buvo valgomi saldumynai ir alkoholis.
  • Vieną kartą per savaitę galima pasmaguriauti kokiu nors mėgiamu, tačiau nelabai sveiku patiekalu. Tačiau jo porcija turi būti labai nedidelė.
  • Atsisakoma nuo keptų, miltinių  ir riebių patiekalų o taip pat ir nuo greito maisto.
Pusryčiai

Juos būtina valgyti kasdien. Pusryčiams galima valgyti vieną iš pasirinktų variantų.

1 variantas
Omletas (ne daugiau dviejų kiaušinių). Omletą kepti ant vandens o ne ant sviesto. Jeigu jau sviesto reikia – tai naudoti tik lašelį.

2 variantas
Pieniška košė. Pienas turi būti liesas.

3 variantas
Vaisinių salotų lėkštė. Salotų negalima gardinti niekuo- jokio sviesto, grietinės ar prieskonių. Vaisines salotas galima ruošti tik iš šviežių vaisių. Jokių vaisių konservū – konservuotų persikų ar konservuotų ananasų.

4 variantas
Neriebus jogurtas

5 variantas
200 g liesos varškės. Galima valgyti su namine rūgščia uogiene. Tačiau jos turi būti labai nedaug.

Po pusryčių galima išgerti puodelį žalios arbatos arba silpnos kavos. Jokio cukraus ar saldiklių.

Pietūs

Pietus būtina valgyti kasdien tuo pačiu metu.

1 daržovių sriubos lėkštė ir riekutė juodos duonos
100 g liesos mėsos (veršiena, jautiena, triušiena, vištiena, žuvis)
100 g garnyro – virtų bulvių, košės
200 g daržovių salotų (daržoves rinktis pagal metų laiką)
Bet kokio gėrimo stiklinė be cukraus.

Pavakariai

Valgomi tuo pačiu metu. Jie gali būti tokie pat kaip ir pusryčiai arba 2 gabalėliai šokolado arba vienas nedidelis pyragaitis (tačiau neriebus), arba bet kokios košės lėkštė su arbatos stikline.

Vakarienė

Vakarienei tik troškintos arba garuose virtos daržovės. Jeigu galima, į daržoves nedėti jokių riebalų. Prieš pat miegą galima suvalgyti arba vieną obuolį arba išgerti vieną lieso pieno stiklinę, arba vieną lieso kefyro stiklinę arba suvalgyti lieso be jokių priedų ar vaisių natūralaus jogurto.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *